Een weddingplanner is toegankelijk voor iedereen!

Als je denkt dat het inhuren van een weddingplanner een flinke hap uit jullie totale budget zal kosten en dat dit alleen is weggelegd voor de meest welgestelden onder ons, dan heb je het echt mis! Wij geven je in dit artikel over weddingplanners 10 goede redenen om je er van te overtuigen dat het inhuren van een weddingplanner eigenlijk best wel een goed idee is! Ervaring, betrokkenheid én goede contacten zijn hierbij de trefwoorden.

weddingplanner_noord_holland

De organisatie van jullie trouwdag

1. Je verdient het dat alles perfect verloopt op die grote dag.

De organisatie van de trouwdag neemt heel veel tijd in beslag. Jullie trouwdag wordt dan ook niet zomaar even tussen de bedrijven door georganiseerd. Best wel hard werken dus! Een weddingplanner moet er ook wel hard voor werken maar heeft wel de ervaring en contacten voor het organiseren van jullie trouwdag. Zij leggen contact met de juiste trouwbedrijven en krijgen vaak ook nog wel een aantrekkelijke korting bij bepaalde bedrijven. Zo besparen jullie niet alleen op kostbare tijd, maar ook op het budget voor de trouwdag.

weddingplanner_boeken

2. De weddingplanner kan goed werken binnen het budget.

Geld is een van de moeilijkste aspecten van het plannen van jullie trouwdag. Wie betaalt wat en wanneer moeten de facturen worden voldaan? Een weddingplanner is daarmee eigenlijk ook nog eens een financieel adviseur, gespecialiseerd in het organiseren van de trouwdag. Zij weten globaal al de kosten en welk percentage van jullie budget zal worden besteed voor ieder onderdeel van de trouwdag en wanneer de rekeningen betaald moeten worden.

weddingplanner_budget

3. Geniet van de planning van de trouwdag.

Of jullie trouwdatum voorlopig nog nog niet op de scheurkalender te zien is, of dat die juist al dichtbij is... vergeet vooral niet te genieten van elk moment van die bijzondere tijd, samen met jouw droompartner. Het belangrijkste is dat je niet tijdelijk veranderd in een onaantrekkelijke stresskip die nauwelijks nog kan slapen, eten en relaxen omdat je voortdurend de nadruk legt op over hoeveel er nog geregeld moet worden voordat je het jawoord kunt geven. Een weddingplanner neemt hier de tijd voor die nodig is en heeft de kennis en  ervaring om dit van jullie over te nemen. Zo kun je zelf doen waar jullie goed in zijn én genieten van deze bijzondere periode.

weddingplanner_kalender

4. Offer niet teveel tijd op voor het zoeken van de juiste trouwbedrijven.

Er zijn heel veel trouwbedrijven en leveranciers in de trouwbranche. Maar voor wie moet je kiezen en wie is 100%  te vertrouwen?? Want je komt online zoveel rare verhalen en reacties tegen... Als je een ervaren weddingplanner in de handen neemt, dan zijn al die vraagtekens al snel verdwenen. Zodra je een geweldige weddingplanner vindt, wordt de rest een stuk eenvoudiger. Ze kunnen jullie goed adviseren bij de keuze van de leveranciers waar zij eerder zelf al mee hebben gewerkt hebben en ook m.b.t. de kosten. Bijvoorbeeld bij het vinden en de kosten van een zelfstandige trouwambtenaar. En zo kunnen zij ook nog eens een goede prijs bedingen voor alle producten en diensten. Maar ook als jullie weddingplanner een nieuwe leverancier inhuren, weten zij de beste stijl en prijs te vinden die bij jullie past.

weddingplanner_leveranciers

 5. Geen zorgen op de trouwdag dat er iets vergeten is

Een checklists voor de trouwdag kan soms pagina's lang zijn. Het is dan ook niet vreemd dat je je zorgen maakt over het feit dat je misschien wel iets vergeten bent. Gelukkig weet een weddingplanner feilloos wat er moet gebeuren! Hij of zij kan zich goed houden aan de deadlines en je eraan herinneren wanneer de dingen moeten worden gedaan en besloten. Niets zal ooit worden gemist, en je hoeft niet bang te zijn dat je op jullie mooiste dag voor negatieve verrassingen komt te staan.

weddingplanner_checklist

6. Een drukke baan of eigen bedrijf en ook nog een trouwdag organiseren?

Het plannen van een bruiloft kost ontzettend veel tijd, vooral wanneer je alles ook nog eens zelf moet regelen en organiseren. Het inhuren van een weddingplanner voelt als het hebben van een personal assistent die als enige verantwoordelijk is voor de organisatie en die jou alle tijd geeft door naast het plannen van een bruiloft ook gewoon door te gaan met je eigen drukke leventje.

weddingplanner_organisatie

7. De geweldige contactpersoon van de trouwlocatie zorgt niet voor de andere details.

Stress... er is iets misgegaan bij een trouwbedrijf, de DJ is ziek, of misschien zijn de trouwringen niet op tijd klaar. afijn... problemen op korte termijn. Geen stress, jullie professionele weddingplanner heeft het allemaal al wel eens meegemaakt. Ga jij maar gewoon naar de stylist voor jouw proefkapsel of proef bruidsmake-up. De weddingplanner regelt het voor jullie! 

weddingplanner_proef_make-up

8. Jullie hebben moeite met de ideeën van anderen

Hebben mensen om jou heen goedbedoelde ideeën hoe jullie trouwerij er uit moet zien? Soms hebben a.s.bruiden of gommen te maken met een overvloed van goedbedoelde adviezen van vrienden en familie e.d. over hoe de ideale  trouwdag er uit zal kunnen zien. Schiet je hierdoor volledig in de stress en weet je niet hoe je hier mee om moet gaan? Een weddingplanner is hier tegen opgewassen en zal zich bezighouden met de verwachtingen van jullie omgeving.
 

9. Een weddingplanner laat jullie trouwwensen uitkomen.

Het maakt niet uit of je al precies weet wat je wilt, een vaag idee hebt, of zelf helemaal nog geen idee hebt, een weddingplanner kan je helpen bij de stijl van je bruiloft. Zij kennen de laatste trends en worden dagelijks geïnspireerd door andere bruiloftsfeesten, leveranciers, trends in trouwen en de trouwbranche. Zo kan een weddingplanner het juiste thema, stemming of stijl van het bruiloftsfeest vinden, zodat jullie een huwelijksfeest zullen hebben hoe jullie dat vooraf eigenlijk al in gedachten hadden.

weddingplanner_thema_bruiloft
10. Trouwen in het buitenland

Bij het plannen van het trouwen in het buitenland heb je echt iemand nodig die hier ervaring mee heeft. Het is bijna onmogelijk om dit zelf te organiseren. Leveranciers, regels en wetten, hoe, wie, wat, waar... allemaal vraagtekens?? Een weddingplanner die ervaren is in het  organiseren van trouwerijen in het buitenland is voor jullie dan echt een must!. Zij weten ongetwijfeld ook nog eens hoe de mooiste trouwlocaties te vinden en hoe alles in z'n werk gaat. Ook als jullie kiezen voor een meerdaagse trouwerij.

weddingplanner_bruiloft_buitenland

Tot slot

Het organiseren en plannen van jullie trouwdag kost dus veel tijd, energie en aandacht. Bepaalde onderdelen kunnen erg leuk zijn, maar de stress zal ook ongetwijfeld af en toe (of regelmatig) bij jullie langs komen. Als je een weddingplanner inhuurt, dan heb je echt een specialist geboekt die jullie veel stress uit de handen zal nemen en alles onder controle heeft, zodat jullie zorgeloos naar de trouwdag kunt uitkijken.

Leuke adresjes

Trouwambtenaar Jeroen Smits

Trouwambtenaar Jeroen Smits

Een bijzondere dag, een bijzonder moment
Bruidshuis Elly

Bruidshuis Elly

bruidsmode van internationale topmerken
Meijer aan Zee

Meijer aan Zee

trouwen op- of aan het strand
Drive Vintage

Drive Vintage

unieke vintage trouwauto’s
Woesh! weddingplanner

Woesh! weddingplanner

ik verzorg jullie bruiloft van A tot Z
Trouwambtenaar Chris Mulder

Trouwambtenaar Chris Mulder

open, eerlijk, transparant, energiek, humoristisch, vrolijk, enthousiast!
Sprekendeliefde

Sprekendeliefde

Charlotte van de Velde - Trouwambtenaar
Stijlfie Weddings

Stijlfie Weddings

weddingplanner en ceremoniemeester
Mildred Nijhove

Mildred Nijhove

trouwambtenaar & ceremoniespreker
Event Center Fokker

Event Center Fokker

trouwen op een sfeervolle klassieke boerderij
Mary's Bruidshuis

Mary's Bruidshuis

jarenlange ervaring | een begrip in Nederland
Peter Out Trouwfotografie

Peter Out Trouwfotografie

spontane trouwfotografie

Ook interessant

Naar de WC in je trouwjurk!? HOE DAN?

Naar de WC in je trouwjurk!? HOE DAN?

Het decoreren van een bruiloft

Het decoreren van een bruiloft

Welke trouwringen passen bij jullie?

Welke trouwringen passen bij jullie?

Partyverhuur en catering op jullie trouwdag?

Partyverhuur en catering op jullie trouwdag?

Zo kies je de perfecte trouwlocatie

Zo kies je de perfecte trouwlocatie

De geschiedenis van de trouwring

De geschiedenis van de trouwring

Kinderen op jullie trouwdag

Kinderen op jullie trouwdag
Bezoek ook de website:

Trouwen in Utrecht

Volg ons op social media