Partyverhuur en catering op jullie trouwfeest?

Nu je deze pagina over catering en partyverhuur leest gaan we er maar vanuit dat jullie trouwplannen toch wel hele serieuze vormen hebben aangenomen. Jullie zijn nu dus begonnen aan de planning van de trouwdag. Het begint allemaal van het vaststellen van het maximale budget. Want je bent echt een bedrag nodig dat je niet mag passeren. We hopen dat we jullie met dit artikel over het trouwen een paar stapjes verder kunnen helpen. 

Partyverhuur-en-catering

Gaan jullie binnen of buiten trouwen?

Buiten trouwen is een breed begrip. De trouwceremonie buiten en het huwelijksdiner en de avondbruiloft misschien binnen? Er zijn in ieder geval diverse trouwlocaties waar je buiten kunt trouwen. En dat ook nog eens in een gevarieerd aanbod qua stijlen en tarieven. Maar waar moet je beginnen om jullie droombruiloft om te zetten naar de werkelijkheid? Begin bij het begin... bij het budget.

buiten_trouwen

Denk vanuit jullie budget

Staat jullie budget een trouwdag toe op een landgoed met mooie tuinen en mogelijkheden om met slecht weer overdekt of binnen te trouwen en de bruiloft te vieren? Of willen jullie juist graag dicht bij huis trouwen en daarna in- of bij jullie eigen huis de trouwdag verder vieren? Bijvoorbeeld met een mooie partytent buiten voor extra ruimte. Dat scheelt alweer flink in de kosten en hoeft qua sfeer en niveau zeker niet minder te zijn dan een vaste feest- en trouwlocatie. Maar er komt nog wel enig werk bij kijken. Huur dan ook zeker een party-verhuurbedrijf in die de tent met meubilair, apparatuur en bruiloft-decoratie en alle andere zaken voor jullie kan verzorgen. De drank, het eten e.d. kun je door een cateraar laten verzorgen. Dat zijn belangrijke posten waar je niet op moet gaan bezuinigen. Tussen de trefwoorden bezuinigen en low budget zit toch nog wel een groot verschil. Het blijft tenslotte toch je trouwdag! 

thuis_trouwen

Hoe, wat, waar?

Met de wijsheid die hierboven staat beschreven kun je alle zaken die op jullie wensen van toepassing zijn, op een rijtje zetten. Is er binnen jullie budget ruimte voor een unieke trouwlocatie zoals een landgoed, kasteel, een partycentrum met een mooie buitenlocatie of een strandpaviljoen of partyschip? Als jullie eenmaal een favoriete trouwlocatie hebben gekozen en de locatie zou ver van jullie woonplaats, hou er dan wel rekening mee dat er mogelijkheden op- of rond de locatie zijn voor het overnachten van jullie gasten én natuurlijk ook voor jullie huwelijksnacht. En dat alles moet dan weer passen in... het budget

trouwen_op_een_landgoed

Trouwen op het strand

Als je bij de gedachte aan het buiten trouwen de zee al hoort ruizen, dan wordt het tijd om de mogelijkheden van trouwen aan het strand voor jullie verder uit te diepen. Er zijn voldoende mogelijkheden voor, zelfs binnen alle budgetten. Om deze droom werkelijkheid te maken is het verstandig om bij jouw favoriete trouwlocatie aan het strand een afspraak te maken om jullie beach wedding te bespreken. Het voordeel om dit via een feestlocatie aan het strand te regelen is natuurlijk de ervaring van de locatiemanager die ondertussen alle situaties met trouwen op het strand wel kent. En zo hebben jullie ook een binnenlocatie achter de hand, voor het geval dat de weergoden minder hard voor mooi weer hebben gebeden dan jullie zelf!

trouwen_op_het_strand

Uitsluitend een buitenlocatie huren

Als je buiten wilt trouwen, de bruidstaart aansnijden en de bruiloft wilt vieren op een terrein waar je zelf alles mag regelen en inhuren, maak dan wel een draaiboek met alles wat je hiervoor moet organiseren. Dat begint natuurlijk met de toestemming en een vergunning om daar de trouwdag te mogen vieren. Ook moet je aan de wensen van de trouwambtenaar voldoen, zoals een kleedruimte, spreekstoel, geluid e.d. Tafels, stoelen, overkapping voor jullie gasten, alles voor de bruiloftsmuziek, etc. Ook hiervoor geldt dat het inhuren van een partyverhuurbedrijf zeker geen overbodige luxe is. En voor de dranken hapjes, diner e.d. een cateringbedrijf. Zo laat je zeker niets aan het toeval over en heb je de garantie voor een unieke en onvergetelijke trouwdag.

buitenlocatie_trouwen

Time-out...

Er zijn dus volop mogelijkheden als je zelf de trouwdag en het trouwfeest gaat organiseren. Neem nu eerst een time-out en zet alles even op een rijtje. Want op deze wijze kies je voor jullie perfecte trouwlocatie in Noord-Holland. Wil je alles zelf regelen, bij jou thuis of in die grote tuin van je ouders, vrienden of familie? Of kiezen jullie toch voor een professionele locatie met mogelijkheden om zowel binnen- als buiten te trouwen,? Als je de trouw- en feestlocatie eenmaal geregeld heb dan kun je verder met de planning. Zo kun je het budget ook goed bewaken.  En vergeet vooral niet te genieten van deze momenten!

Leuke adresjes

Boot10.nl

Boot10.nl

een varende trouwlocatie voor het ja-woord
All American Limousines

All American Limousines

limo's, vw-bussen en oldtimers
Buitengewoon Tentsupply

Buitengewoon Tentsupply

voor een unieke trouwdag
The Tasty Kitchen

The Tasty Kitchen

Catering en bruidstaarten met liefde gemaakt
SKYFLY we are entertainment

SKYFLY we are entertainment

de bruiloft DJ van Nederland!
Chefs on Tour

Chefs on Tour

catering op locatie, bij u thuis of in ons proeflokaal
Fotobelevenis.nl

Fotobelevenis.nl

unieke photobooth huren met leuke decoratie
Stalhouderij Hazeleger

Stalhouderij Hazeleger

romantisch vervoer voor elke gelegenheid
Amannie’s Taarten

Amannie’s Taarten

Bruidstaarten, workshops en meer…
Blitz! Ballonnen, Decoraties & Styling

Blitz! Ballonnen, Decoraties & Styling

sfeermaker met unieke decoratie
FotoSnap

FotoSnap

zelf aan de slag met deze unieke partyverhuur!
Axitraxi Fun - Games - Events

Axitraxi Fun - Games - Events

verhuur van divers partymateriaal

Ook interessant

Een vrijgezellenfeest organiseren

Een vrijgezellenfeest organiseren

Handige tips

Handige tips

Kinderen op jullie trouwdag

Kinderen op jullie trouwdag

Het decoreren van een bruiloft

Het decoreren van een bruiloft

Naar de WC in je trouwjurk!? HOE DAN?

Naar de WC in je trouwjurk!? HOE DAN?

Veel gestelde vragen over Partyverhuur en catering op jullie trouwdag?

Als je buiten gaat trouwen en ook de bruiloft gaat vieren dan moet je zeker wel een aantal zaken regelen en organiseren. We gaan er hier even vanuit dat je geen weddingplanner gaat inhuren, alhoewel we jullie dat wel aanraden. Je moet in ieder geval rekening houden met goed weer én slecht weer.

 • Een vergunning voor een trouwlocatie voor 1 dag van de gemeente.
 • Parkeergelegenheid welke geen overlast geeft in de omgeving.
 • Een ceremoniemeester met een strak draaiboek.
 • Ten eerste adviseren we een cateraar en partyverhuurbedrijf, want echt alles zelf regelen, organiseren en voorbereiden is bijna niet mogelijk.
 • Alle benodigdheden voor de trouwambtenaar zoals kleedruimte, geluid, spreekgestoelte.
 • Een tent of overkapping bij slecht weer of een extra mogelijkheid van een binnenruimte als feestlocatie
 • Glaswerk, dranken, hapjes, diner, etc...
 • Personeel/bediening om de locatie netjes te houden en voor de bevoorrading en aanvullen van drank, hapjes, eten, etc.
 • Het inzicht om zoveel mogelijk professionele bedrijven in te huren om jullie trouwdag vlekkeloos en zorgeloos te laten verlopen.

Het toegestane aantal decibels voor de muziek bij een bruiloftsfeest e.d:

 • Overdag van 08.00 uur tot 18.00 uur mag je 50 decibel geluid produceren
 • 's avonds van 18.00 uur tot 22.uur is dat 45 decibel
 • 's nachts / van 22.00 uur tot 08.00 uur: 40 decibel. 
 • Vrijdag en zaterdagavond is het tot 23.30

Als je in- of buiten bij je eigen huis wilt trouwen, dan doe je daarvan een melding bij de gemeente. Daarmee hebben we het dus over de trouwceremonie en het bruiloftsfeest. Daarvoor maak je een melding bij jouw gemeente. Jouw huis en terrein moeten dan voldoen aan een aantal voorwaarden. Als je daar aan voldoet zal de gemeente dit controleren en jullie huis als trouwlocatie voor 1 dag aanwijzen.  
Bezoek ook de website:

Trouwen in Utrecht

Volg ons op social media