Welke trouwringen passen bij jullie?

Trouwringen die bij jullie passen

Jullie gaan trouwen! Waarschijnlijk zijn jullie al volop bezig met de voorbereidingen. Hebben jullie ook al gedacht aan de trouwringen? Het is namelijk een flinke klus om ringen te zoeken die perfect bij jullie passen. Er zijn zoveel verschillende stijlen, materialen, stenen, bewerkingen en andere opties om uit te kiezen. Hoe moet je dan een keuze maken? Gelukkig zijn wij er om je te helpen! Trouwirngen zijn er van klassiek tot modern en van vintage tot boho. Ontdek op deze pagina de populairste stijlen en doe lekker veel inspiratie op. Zo weet jij straks precies welke trouwringen er bij jullie passen!

De verschillende stijlen trouwringen

Als het om trouwringen gaat, heb je behoorlijk wat opties om uit te kiezen. Breed, smal, goud, zilver, met steen, zonder steen, met bewerking of toch glad of een combinatie van verschillende opties. Wij snappen dat je de juiste keuze wilt maken, want als het goed is blijft die trouwring je hele leven om je vinger zitten. Het uitzoeken van de perfecte trouwringen is dan ook heel belangrijk. Voordat je een bezoekje brengt aan de juwelier, is het verstandig om al een idee te hebben van wat je mooi vindt. Dit maakt het voor de juwelier ook een stuk gemakkelijker, want ze hebben zoveel soorten! Om je alvast een beetje op weg te helpen, hebben we hieronder de verschillende stijlen trouwringen voor je op een rijtje gezet. 

Bijzondere trouwringen met steentjes

De klassieke trouwring, hij blijft populair!

De klassieke trouwring blijft nog steeds een van de meest populaire stijlen binnen de trouwringen. Omdat de ring eenvoudig is, kiezen veel bruidsparen voor de klassieke ring. Klassieke trouwringen zijn tijdloos en bestaan vaak uit één kleur, denk aan geelgoud, witgoud, zilver of roségoud. De ringen zijn zowel in matte als gladde variant verkrijgbaar. Ook kun je bij deze stijl variëren in breedte, maar ook in de vorm. Zoals je leest, zijn de mogelijkheden eindeloos! Wil je toch een extraatje toevoegen aan de ring? Laat dan bijvoorbeeld in de ring één of meerdere diamantjes verwerken. 

Trouwringen in vintage stijl

Ben je helemaal weg van vintage en is het thema van jullie bruiloft ook vintage? Dan is dit de perfecte stijl voor jullie! Sommige merken beschikken over een collectie vintage ringen, maar als je echt voor iets speciaals wilt gaan dan kan bijvoorbeeld een erfstuk uit de familie dienst doen of ga zelf op zoek naar een bijzondere vondst! Trouwringen van goud of witgoud met gekleurde edelstenen en veel details pasen helemaal bij de vintage stijl. Bruiden die neigen naar klassiek, maar niet voor minimalistisch kiezen, gaan vaak voor de vintage trouwring. 

Vintage trouwringen

Moderne ringen voor het bruidspaar

Moderne trouwringen zijn tijdloos en daarom ook een zeer gewilde keuze bij aanstaande bruidsparen. Deze trouwring heeft wat meer "poespas" dan de klassiek trouwring en dat zie je terug in de strakke lijnen, hoekige details, speelse vormen of een overloop tussen twee of meer materiaalkleuren. Moderne trouwringen zijn verkrijgbaar in witgoud, zilver, geelgoud, platina, palladium of staal. Deze materialen worden vaak gecombineert tot een bicolor trouwring of zelfs een tricolor trouwring. Hierbij lopen verschillende kleuren materialen in elkaar over. Bijzonder toch?

Trouwringen voor bij een bohemian bruiloft

Hebben jullie gekozen voor een bohemian bruiloft? Dan is dit de perfecte stijl voor jullie! Dit is een opkomende trend in trouwringen en zeer geschikt voor bruidsparen die wat anders willen. De kans bestaat dat gouden of zilveren ringen met gedetailleerde bewerkingen, ingelegd met diamanten, gekleurde stenen of bijzondere bewerkingen op jouw wensenlijstje staan. 

Bohemian trouwringen

Smalle, verfijnde trouwringen

Als je smalle vingers hebt, wil je vast niet zo'n brede ring met gigantische steen om je vinger. De smalle, verfijnde trouwringen omvat een selectie aan ringsoorten die vooral erg smal van stuk zijn en geen of verfijnde bewerkingen hebben. De ringen hebben een klassieke uitstraling. Wil je je ring toch iets laten schitteren, dan zou je kunnen kiezen voor een subtiel steentje. 

Opvallende trouwringen

Willen jullie opvallende trouwringen? Een kenmerkende, bijzondere trouwring die niemand anders heeft? Laat dan de trouwringen ontwerpen door een edelsmid of goudsmid of ga op zoek naar ene stijl die aansluit op je wensen. Voorbeelden hiervan zijn de bicolor of tricolor trouwring of wat dacht je van een combinatie van de verschillende bewerkingen? Een ander soort kleur of steen of een lijnenspel kan ook al iets unieks aan jullie trouwringen geven. 

Opvallende trouwringen

Stoere ringen met een krachtige uitstraling

Houden jullie beide niet van de klassieke trouwring? Of mag de ring wel iets stoers en extra's hebben? Dan is de stoere ring met een krachtige uitstraling perfect voor jullie! Stoere trouwringen kunnen omschreven worden als moderne ringen met lijnen en een breed, mat of glad oppervlak. Stoer is voor iedereen anders, maar je kunt het ook zoeken in een andere soort kleur of materiaal. Denk aan zwarte trouwringen (gemaakt van carbon, keramiek of zwart edelstaat) of houten trouwringen. 

Moet de trouwring matchen bij de verlovingsring?

Mocht je je aan de traditie willen houden, dan wisselt de bruid op de dag van de bruiloft haar verlovingsring voor een trouwring. De ring wordt vervolgens aan de volgende generatie doorgegeven. Dit klinkt heel romantisch, maar is natuurlijk niet helemaal van deze tijd. Tegenwoordig kiezen steeds meer bruiden voor een trouwring die ze samen met hun verlovingsring kunnen dragen. Je hoeft de verlovingsring niet samen te dragen met de trouwring.Veel bruiden kiezen ervoor om de verlovingsring aan de andere hand te dragen. Aan jou de keuze!

 

Leuke adresjes

Albino Ringen

Albino Ringen

trouwringen: grote collectie, hoge kwaliteit!
Marc Lange Sieraden

Marc Lange Sieraden

chique, maar stoere trouwringen
Metal Art

Metal Art

de specialist in persoonlijke en bijzondere trouwringen

Ook interessant

Wat moet je allemaal regelen voor een succesvol huwelijk

Wat moet je allemaal regelen voor een succesvol huwelijk
Bezoek ook de website:

Trouwen in Utrecht

Volg ons op social media