Het decoreren van een bruiloft

Het decoreren van een bruiloft

Hebben jullie de perfecte locatie voor jullie bruiloft gevonden? Fantastisch! De locatie beschikt vast en zeker over een sfeervolle binnenruimte, maar wist je dat op de meeste (trouw)locaties tegenwoordig ook buiten getrouwd mag worden? Je moet natuurlijk eerst wel toestemming van de locatie en de gemeente krijgen. Als je een “GO” hebt gekregen, dan kun je gaan bedenken hoe je je bruiloft wilt decoreren. Misschien staat er wel een eeuwenoude boomgaard in de tuin, hoe romantisch! Of is de locatie omringd met water en kunnen jullie met een sloepje aan komen varen. In dit artikel vertellen we je alles over het decoreren van een bruiloft in de buitenlucht. Van leuke lampionnetjes, lampjes en meubels tot een mooie loper in jullie gewenste stijl. 

Decoratie voor een buiten bruiloft

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan de decoratie. Met decoratie kun je de locatie aankleden naar jouw wens. Natuurlijk wil je een gezellige sfeer creëren, maar hoe doe je dat precies? Je hoeft je geen zorgen te maken, want met een paar kleine aanpassingen zet je al snel een feestelijke setting neer. Denk aan tafeldecoratie, decoratie voor aan de stoelen, bloemen, kaarsen en gezellige lampjes voor de feestavond. Maar er is meer… veel meer!

Decoratie buiten bruiloft

Versier jullie bruiloft met lampionnen

Natuurlijk kunnen deze gezellig lichtbolletjes niet ontbreken op jullie bruiloft. Lampionnen geven een romantische sfeer aan de bruiloft, zijn betaalbaar en ook nog eens makkelijk op te hangen en vast te maken. Allemaal voordelen dus! Kies bijvoorbeeld voor lampionnen in de themakleuren van jullie huwelijk en combineer deze in verschillende groottes met elkaar. Zo creëer je een speels effect en heb je je bruiloft in een korte tijd prachtig versierd. Lampionnen zijn zowel voor overdag als ’s avonds te gebruiken. Ook op de trouwfoto’s zal dit zeker een romantisch effect geven!

Accessoires voor een buiten bruiloft

Veel bedrijven zijn gespecialiseerd in het verhuren van servies, tenten, meubels, lampjes, vuurkorven, (rode)lopers en andere accessoires. Zijn de weersvoorspellingen voor jullie trouwdag niet zo goed, maar willen jullie de bruiloft wel buiten vieren? Dan zou een tent de ideale oplossing zijn. Tenten kun je aankleden met gezellige lampjes, bloemen en mooi meubilair. Je gasten moeten natuurlijk niet in de modder wegzakken, dus denk ook aan de ondergrond. Met een rode loper van rodelopers.com maak je je bruiloft pas ècht compleet. Voor een klassieke en traditionele bruiloft wordt vaak een witte loper gebruikt. Maar naast de witte en rode loper zijn er ook vele andere kleuren lopers verkrijgbaar. Het is geen dure aanschaf en zal tegelijkertijd chique een chique uitstraling toevoegen aan jullie grote dag. 

Decoratie trouwceremonie

Tafelversiering

Ieder bruidspaar is verschillend, dus de versiering hangt van jouw eigen smaak af. Het kiezen voor de juiste combinatie kan best een uitdaging zijn, daarom volgen hieronder vast een aantal tips. Tegenwoordig zijn er steeds meer bedrijven gericht op de styling en decoratie voor jouw bruiloft. Dus mocht je er echt niet uitkomen, schakel dan een professional in!

• Versier de tafels met verschillende materialen. Je hoeft niet allemaal dezelfde items te gebruiken, je mag hier gerust wat mee spelen. Bespreek dit wel met de leverancier van de partyverhuur en catering op jullie trouwdag in Noord-Holland.

• Hoogteverschillen zijn erg belangrijk voor de tafelversiering. Denk aan kaarsen, vaasjes met bloemen of schalen met diverse decoratie. Hiermee creëer je een levendig beeld. 

• Jij en je partner houden misschien niet van dezelfde kleuren, dus probeer hier een balans in te vinden. Zoek de juiste verhouding tussen romantisch en stoer.

Last but not least: Dingen die erg veel tijd kosten zoals het vouwen van servetten of het ophangen van lampionnen, lampjes etc. kun je overlaten aan bijvoorbeeld de ceremoniemeester of familieleden en andere vrienden. Dan hoeven jullie je daar in ieder geval geen zorgen om te maken. 

Bloemen zijn echte sfeermakers

Bloemen zijn echt onmisbaar op jullie bruiloft. Mooie bloemen maken een buiten bruiloft echt af. Ook wanneer je je bruiloft binnen viert, mogen bloemen echt niet ontbreken. Denk aan de aankleding van het trouwprieeltje, bloemen voor aan het welkomstbord en vergeet de stoel- en tafeldecoratie niet. Bloemen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, dus er zit altijd wel iets tussen wat perfect bij jullie thema past. 

Bloemen bruiloft

Er is zoveel te bedenken op het gebied van decoratie en aankleding voor de bruiloft. Om geld te besparen zou je ook zelf aan de slag kunnen gaan. Spaar bijvoorbeeld glazen potjes en lever deze af bij een bloemist bij jou in de buurt. De potjes moet je alleen even zelf versieren, maar de bloemist kan deze vullen met de mooiste bloemen. Ook zou je zelf een wegwijsbord kunnen maken of vraag je familieleden en/of vrienden of zij je kunnen helpen. Je kan natuurlijk niet alles in je uppie doen. Succes met alle voorbereidingen en probeer vooral te genieten. 

Leuke adresjes

Fier Bussum

Fier Bussum

geef elkaar het ja-woord op onze intieme trouwlocatie
FotoSnap

FotoSnap

de perfecte sfeermaker op je bruiloft voor jong en oud
Meijer aan Zee

Meijer aan Zee

trouwen op- of aan het strand
Candlebagplaza

Candlebagplaza

gespecialiseerd in decoratie voor de bruiloft
Amannie’s Taarten

Amannie’s Taarten

Bruidstaarten, workshops en meer…

Ook interessant

Romantiek op twee wielen: naar je bruiloft op de scooter

Romantiek op twee wielen: naar je bruiloft op de scooter

De voorbereiding op het trouwen

De voorbereiding op het trouwen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Utrecht

Volg ons op social media