Naar de WC in je trouwjurk!? HOE DAN?

Naar de WC in je trouwjurk

Je hebt die prachtige trouwjurk aangetrokken, je haar is mooi opgestoken en de bruidsstylist heeft de perfecte make-up bij je aangebracht. Je bent er dus helemaal klaar voor! Maar dan ineens moet je naar het toilet. Misschien ook wel door alle zenuwen die door je lijf gieren… Normaal gesproken is er niets vervelends aan een toiletbezoek, maar in je mooie witte trouwjurk wordt het toch wel een dingetje. Hoe ga je naar de WC in je bruidsjurk? Natuurlijk kan je beste vriendin of moeder je even helpen, maar wij snappen heel goed dat je geen publiek tijdens je toiletbezoek wilt. Wij hebben in dit artikel een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. 

Hoe pak ik een bezoek aan het toilet aan?

Je loopt in die gigantische bruidsjurk naar het altaar waar de liefde van je leven al op je staat te wachten. Vol zelfvertrouwen, want jij voelt je een echte prinses. Tijdens het avondfeest in de feestlocatie dans je met een drankje in je hand en geniet, totdat je naar het toilet moet. Hoe ga je dit aanpakken? Kun je dit alleen of heb je hulp nodig van een vriendin of je moeder? Maak je geen zorgen, want op deze pagina geven wij je tips over hoe jij naar de WC moet gaan in je trouwjurk. 

Toilet bezoeken met bruidsjurk

Bekijk van tevoren hoe de toiletruimte eruitziet

Een toiletbezoek in je gigantische witte bruidsjurk vergt nu eenmaal meer tijd en planning dan wanneer je ‘normaal’ naar het toilet gaat. Een van de eerste dingen die jij en/of je ceremoniemeester moet doen als je op de trouwlocatie aankomt, is even checken hoe de toiletruimte eruitziet. Kijk of de vloer schoon is, want anders is die prachtige witte jurk al vies voordat de dag moet beginnen. Als de vloer spik en span is, dan kun je met een gerust hart naar het toilet gaan. 

Bewegingsruimte op het toilet

Je gaat er niet onderuit komen, op een gegeven moment zul je toch echt een keer naar de WC moeten. Het handigste is om het toilet voor mindervaliden te gebruiken. Deze ruimte is groter, heeft een stang om je aan vast te houden en geeft je meer bewegingsruimte. Dus mocht er een mindervaliden toilet aanwezig zijn, neem er dan zeker gebruik van. 

Toilet ruimte trouwlocatie

Tips om naar de WC te gaan in je bruidsjurk

Vraag aan een vriendin of je moeder of ze je wil helpen. Misschien vind je dit een beetje awkward, maar het went. Echt! Mocht je echt een gigantische trouwjurk dragen, dan is het handig om twee mensen mee te nemen. Heb je de hulptroepen ingeschakeld? Dan wordt het tijd voor het volgende:

1. Stap de toiletruimte in en laat de hulptroepen achter je aankomen. Het handigste is om de deur open te laten. En nee je hoeft je geen zorgen te maken dat andere gasten iets zien, want die gigantische jurk hangt er immers voor. 

2. Trek je string, slip of whatever uit. Ja echt helemaal uit, want anders wordt stap vier onmogelijk.

3. Trek de voorkant van je jurk omhoog tot aan je middel en houd deze vast. Draag je een trouwjurk met een hoepel of onderrok? Vergeet dan niet deze ook op te trekken. Hier nog een extra tip voor de hoepeldragers: Pak de onderste ring van de hoepel en maak een soort ‘mandje’ van je hoepelrok. Hier stop je vervolgens de hele jurk in (inclusief sleep), waarna je heet geheel naar voren trekt en met één hand vasthoudt. Je hebt nu de andere hand vrij voor de rest. Deze manier is alleen mogelijk als je geen panty maar kousen draagt en niet bent gevallen voor een lijfje met knoopjes.

4. Ga andersom op het toilet zitten. Of je je hulptroepen nu wel of niet hebt ingeschakeld, het is de beste manier om met je gezicht naar de stortbak te gaan zitten. Je hoeft je zo helemaal geen zorgen te maken om de voorkant van je jurk, want die enorme sleep hangt immers achter de rand van wc-bril of wordt vastgehouden door je moeder of vriendin.

5. Wanneer je moet plassen, kun je het beste naar voren leunen. Met de ‘grote boodschap' kun je het beste naar achteren leunen. 

6. Je hebt misschien één van je handen nog vrij om het toiletpapier te maken, maar je kunt één van de dames beter even vragen om een velletje. 

7. Zo klaar! Dan moet de lingerie weer aan. Je houdt de voorkant van je bruidsjurk nog steeds vast en zet één been op de toiletbril voor wat meer stevigheid of vraag één van de dames of zij de voorkant even voor je vast kunnen houden. 

8. Vraag aan je moeder of vriendin of zij je trouwkleding even kunnen fatsoeneren. Het zou niet fijn zijn wanneer jij je onder de gasten mengt, dat de jurk nog in je panty steekt. Even checken dus!

Dit was vast een hele opluchting, nu kun je weer lekker de dansvloer op! Maar hoe kom je uit dat kleine hokje? Want je staat immers nog steeds achterstevoren. Houd de voorkant van je trouwjurk vast, terwijl je uitkijkt dat je niet struikelt over de sleep als je langzaam achteruitloopt. 

Dansen op je bruiloft

In je eentje naar het toilet gaan? Zo doe je dat!

Wil je echt geen publiek tijdens je toiletbezoek en vind je het een awkward idee wanneer je moeder of vriendin je moet helpen? Dan kun je natuurlijk ook alleen naar het toilet gaan. Hier zijn verschillende maniertjes voor. Denk bijvoorbeeld aan een bridal buddy. Deze kun je aantrekken onder de bruidsjurk. Je maakt ‘m gemakkelijk op maat met het touwtje aan de bovenkant. Zo past hij altijd, welke maat je ook hebt. Maar het lukt je ook alleen zonder de bridal buddy. Je jurk omhoogtrekken en vasthouden met één hand. Dan een wc-papiertje pakken, je behoefte doen en klaar is Kees! Mij is het ook gelukt, dus dan moet het jullie ook vast en zeker lukken ladies! 

Trouwjurk kopen

Binnenkort een trouwjurk kopen? Dan raden wij je aan om in de bruidsmodezaak alvast even de ‘normale’ dingen te oefenen. Denk aan lopen, zitten, dansen en bewegen. Je moet je namelijk goed kunnen bewegen in de bruidsjurk. En neem ook degene mee die jou moet aankleden op de dag zelf. Zo kan zij alvast een beetje oefenen. 

Leuke adresjes

Chefs on Tour

Chefs on Tour

catering op locatie, bij u thuis of in ons proeflokaal
Alliance Trouwautoservice

Alliance Trouwautoservice

oogverblindende limousine huren
Wagenvoort Vuurwerk BV

Wagenvoort Vuurwerk BV

vuurwerk op jouw bruiloft

Ook interessant

Kinderen op jullie trouwdag

Kinderen op jullie trouwdag

De nieuwe trends in bruidsmode

De nieuwe trends in bruidsmode

Het decoreren van een bruiloft

Het decoreren van een bruiloft

Etiquette en trouwen

Etiquette en trouwen

Een trouwjurk kopen? Hier moet je op letten!

Een trouwjurk kopen? Hier moet je op letten!

Een luxe touringcar huren op je bruiloft is hot

Een luxe touringcar huren op je bruiloft is hot

De zoektocht naar het perfecte trouwpak

De zoektocht naar het perfecte trouwpak

De trouwjurk uitzoeken

De trouwjurk uitzoeken

Partyverhuur en catering op jullie trouwdag?

Partyverhuur en catering op jullie trouwdag?

De voorbereiding op het trouwen

De voorbereiding op het trouwen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Utrecht

Volg ons op social media