Kinderen op jullie trouwdag

Kinderen op je trouwdag

Kinderen kunnen tijdens de trouwdag voor heel veel gezelligheid zorgen, maar het kan ook helemaal de andere kant op gaan met deze groep jonge gasten. Het is dus heel moeilijk een beslissing te nemen of jullie de kinderen van familie en vrienden wel óf niet gaan uitnodigen. Je wilt natuurlijk geen huilende kinderen tijdens de huwelijksvoltrekking, want dat kan behoorlijk de sfeer bepalen tijdens deze officiële momenten. 

Zorg voor leuke activiteiten voor de kids

Mochten jullie er wel voor kiezen de kinderen uit te nodigen als jullie gaan trouwen, zorg dan wel voor leuke activiteiten. De truc hierbij is om kinderen op te nemen in het huwelijksfeest, betrek ze er in mee. De trouwdag hoeft helemaal niet op een kinderfeestje te gaan lijken i.p.v. een huwelijksfeest, maar weet wel dat als de kinderen rustig en tevreden zijn, dat de ouderen én het bruidspaar dat dan ook zijn.

Activiteiten voor de kinderen

Ontspannen van je trouwdag genieten

Om een ontspannen sfeer te creëren en te houden, moet je er eigenlijk voor zorgen dat alle kinderen worden vermaakt, zodat je ontspannen van jullie trouwdag kunnen gaan genieten. Hier zijn een paar suggesties om ervoor te zorgen dat alle bruiloftsgasten, jong en oud, het naar hun zin hebben op jullie trouwdag.

1. Geef de kinderen iets te doen

Zorg voor leuke activiteiten die bij de juiste leeftijd passen. Voor de jongste kinderen zijn de kleurpotloden en papier altijd leuk en daarbij is het ook nog eens goedkoop. Echte opdrachtjes voor het huwelijksfeest zijn prachtige manieren voor de kinderen om het gevoel te geven dat ze een deel van het huwelijksfeest uitmaken. Wat ook erg leuk is om de kinderen te laten doen is een  gigantische trouwkaart of felicitatieposter voor het bruidspaar laten maken. Je kunt tegenwoordig ook kant en klare pakketten voor de kinderen krijgen met leuke knutselspullen. Zorg ervoor dat de activiteiten niet alleen zijn aangepast aan de leeftijd, maar zoals je weet zijn jongens en meisjes ook heel verschillend. Maar het makkelijkste is om activiteiten te kiezen die zowel jongens als meisjes leuk vinden. 

Activiteit bruiloft

2. Nanny service of een oppas

Een echte aanrader is om een oppas te regelen voor de kinderen. Misschien ken je al iemand uit jullie eigen omgeving. Zo niet, dan kun je altijd informeren bij familie of kennissen of zij iemand kennen die het leuk lijkt om dit te doen. Een oproep op Facebook doet ook wonderen zoals je weet. Je oproep laten delen en je hebt binnen de kortste tijd een oppas. Maar als je helemaal geen omkijken wilt hebben naar de kinderen, dan moet je eens gaan denken aan bedrijven die ervaren Nanny's leveren om de kinderen tijdens jullie huwelijksfeest de hele dag te vermaken! Je kunt werkelijk alles uit handen geven. Alle ideeën die wij je hier geven, kun je dan een streep doorzetten want zij regelen alles en hebben naast ervaring ook nog eens alle benodigde materialen beschikbaar. Dan hebben jullie én de ouders dus de hele trouwdag geen omkijken meer naar de kinderen! 

3. Geef de kinderen een eigen plek

Als er veel kinderen op jullie trouwdag komen, kun je ook overwegen om een aparte ruimte voor hen te reserveren. Veel feestlocaties zijn hiervoor geschikt en beschikken over een leuke ruimte voor de kinderen. In zo'n eigen ruimte voor de kinderen op jullie trouwdag kun je ook mooi rekening houden met het decoreren van die ruimte. Aangrenzende kamers zijn het handigst als die beschikbaar zijn, omdat de kinderen dicht bij hun ouders willen zijn. Sommigen ruimtes hebben een tv, waar de kleinere kinderen een film kunnen kijken of even kunnen rusten terwijl het huwelijksfeest op volle toeren draait. Zet hier anders ook wat spelletjes of speeltoestellen neer. Je kunt ook een tijd van te voren vragen aan ouders of ze nog verkleedkleren hebben. Deze kun je dan ook in deze ruimte neerzetten, want alle kinderen houden toch van verkleden? Schakel met zo'n aparte ruimte wel iemand in die toezicht houdt. Of huur hier dus iemand voor in.

Kinderen op je bruiloft

4. Entertainment voor de kids

Je kunt ook gaan denken aan een entertainer voor de kinderen bijvoorbeeld een ballonnenclown, iemand die ze gaat schminken, of een goochelaar, iemand die spelletjes met ze gaat spelen. Dit maakt dat iedereen lekker ontspannen de trouwdag beleefd. Als het weer het toelaat kun je er ook denken aan een feestlocatie die ook een buiten speelplaats heeft voor de kinderen. Waar ze zich lekker helemaal kunnen uitleven op speeltoestellen. Jullie kunnen ook hier weer overwegen een oppas in te zetten die een oogje in het zeil houd en de kinderen lekker bezig houd, jullie zullen dan als bruidspaar met een gerust hart in volle teugen van het feest genieten. 

5. Speeltafel voor de kids

Als deze opties allemaal te groot zijn voor jullie budget of als de feestlocatie te klein is, maak je dan geen zorgen, want een geweldige kindertafel bij de receptie kan vaak al wonderen doen.Je kunt een leuke speelse tafel voor hen maken met bijvoorbeeld een tafelkleed waar ze op kunnen tekenen, dus een paar stiften en potloden en ze kunnen op het tafelkleed gaan tekenen. Of denk eens aan een snoeptafel, waar allerlei snoep op staat, en niet alleen om op te eten, maar  waar ze mooie snoepkettingen van kunnen maken. 

Lekkernijen voor de kids

6. Muziek voor de kids

Toasten en de bruidstaart aansnijden aansnijden en de openingsdans kan een beetje saai zijn voor de kleintjes juist omdat de ouderen zicht daar wel bij vermaken. Zorg ervoor dat er ook kindermuziek wordt gespeeld/gedraaid, zoals de kabouterdans van kabouter Plop, die kennen ze allemaal of de liedjes van K3. Tijdens het aansnijden van de bruidstaart, kun je de kinderen misschien cupcakejes geven die ze zelf kunnen versieren met allerlei lekkernijen. Dat is toch een feest voor de kinderen! Erg handig om aan te denken, als je echt hele kleintjes op jullie trouwdag hebben of er een slaapkamertje is waar de allerkleinsten even kunnen slapen. Zijn er ook tieners aanwezig? Om de tieners te vermaken kun je denken aan een heerlijke loungehoek met alcoholvrije cocktails, hapjes en tijdschriften. De tieners weten zichzelf meestal wel te vermaken, maar zo hebben ze toch hun eigen plekje waar ze heerlijk kunnen chillen.

7. Geef ze iets lekker waar ze echt van kunnen genieten

Een kindermenu is een echte must. Kinderen genieten niet van al dat dure eten, waar de volwassenen juist heel erg van genieten. Je kunt geld besparen door voor de kinderen een kindvriendelijk menu te bestellen en jullie zullen zien, dat ze daar daadwerkelijk van zullen genieten. Als jullie hele kleintjes verwachten op jullie bruiloftsfeest, dan kun je er voor zorgen dat er bekers zijn met deksels. De ouders van deze kleintjes zullen jullie er dankbaar voor zijn. Want zij willen natuurlijk ook dat de kleintjes een beetje netjes en schoon blijven. 

Snoepgoed voor de kinderen

Bedankjes voor alle gasten

Op het einde van het feest krijgen de gasten meestal een leuk bedankje mee. Zorg er dan voor dat je voor de kleintjes een leuke goodiebag hebt met hier in een leuk speeltje voor ze en wat snoep. Ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan deze suggesties en tips. Als je nog wat suggesties of tips mist op deze pagina, kun je deze altijd naar mij mailen en ik zal ervoor zorgen dat het wordt aangevuld op deze pagina! Alle tips zijn welkom, want zo kunnen we er voor zorgen dat de trouwdag verloopt zoals iedereen het wenst.

Leuke adresjes

Amannie’s Taarten

Amannie’s Taarten

Bruidstaarten, workshops en meer…
Micha & Diana's Pâtisserie

Micha & Diana's Pâtisserie

aller-leukste en lekkerste cupcakes
Candlebagplaza

Candlebagplaza

de webwinkel in sfeerartikelen
Charlotte Trouwt

Charlotte Trouwt

mag ik jullie verhaal tot leven brengen?
Boot10.nl

Boot10.nl

unieke feestlocatie op het water
Fotobelevenis.nl

Fotobelevenis.nl

huur een photobooth voor een unieke beleving
Dansschool Pasofino

Dansschool Pasofino

Voor een openingsdans waar de liefde van af spat
Photoboothhuren24

Photoboothhuren24

De voordeligste photobooth van Nederland
Chefs on Tour

Chefs on Tour

catering op locatie, bij u thuis of in ons proeflokaal

Ook interessant

Partyverhuur en catering op jullie trouwdag?

Partyverhuur en catering op jullie trouwdag?

Wat moet je allemaal regelen voor een succesvol huwelijk

Wat moet je allemaal regelen voor een succesvol huwelijk

Naar de WC in je trouwjurk!? HOE DAN?

Naar de WC in je trouwjurk!? HOE DAN?

Het decoreren van een bruiloft

Het decoreren van een bruiloft

Etiquette en trouwen

Etiquette en trouwen

Handige tips

Handige tips
Bezoek ook de website:

Trouwen in Utrecht

Volg ons op social media