Een vrijgezellenfeest organiseren

Een vrijgezellenfeest organiseren

Dus jij bent de gelukkige om een vrijgezellenfeest te organiseren voor je vriend/vriendin? Dat gaat je niet lukken in een paar dagen. Er komt veel bij kijken en je wilt je vriend/vriendin natuurlijk een fantastische en onvergetelijke dag bezorgen. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om een vrijgezellenfeest te gaan organiseren. Je vindt o.a. moderne workshops die je kunt volgen tijdens een vrijgezellenfeest voor mannen en voor vrouwen, maar ook te gekke opdrachten om de vrijgezel toch een beetje voor "paal" te zetten, maar op een leuke manier! 

De organisatie

De organisatie van een vrijgezellenfeest kun je op verschillende manieren doen. Het handigste is om met z'n tweeën te gaan brainstormen. Samen komen er meer ideeën op tafel dan wanneer één persoon alles verzinnen moet en dit brengt je ook weer tot andere inzichten. Allereerst maak je een lijst met namen van de mensen die uitgenodigd moeten worden. Je moet er rekening mee houden wie de vrijgezel er graag bij wil hebben. Als jullie dit in kaart hebben gebracht, kan er bijvoorbeeld een groepsapp aangemaakt worden. Mochten jullie er qua datum niet helemaal uitkomen, dan zijn hier diverse handige apps voor. Kijk naar de datum wanneer de meeste mensen kunnen en wallah het organiseren kan beginnen!

Vrijgezellenfeest-voor-vrouwen

Wie ga je uitnodigen?

Jij bent degene die het vrijgezellenfeest gaat organiseren. Jij bent dus een goede vriend/vriendin van de vrijgezel en daarom weet je ook meestal wel wie je uitnodigen moet. Het kan zijn dat de vrijgezel een grote sociale kring heeft en jij niet iedereen kent. Dan is het raadzaam om de aanstaande van je vriend/vriendin in te schakelen zodat je zeker weet dat alle belangrijke personen worden uitgenodigd. Je kunt de vrijgezel zelf ook vragen, maar dan is het geen verrassing meer. Meestal worden ook de ouders en schoonouders voor het feest van de bruid of bruidegom uitgenodigd. Kiezen zij ervoor om niet aan een heftig avondprogramma mee te doen? Dan kunnen zij besluiten om bijvoorbeeld alleen mee te doen aan het dagprogramma en/of diner. Ook worden meestal de schoonzussen/zussen en schoonbroers/broers uitgenodigd.

Activiteiten bedenken en het budget bepalen

Je zult met zo'n grote groep altijd merken dat de één wat enthousiaster meedenkt dan de ander. Je kunt er ook voor kiezen om als "organisatoren" diverse opdrachten en activiteiten te bedenken en deze dan vervolgens voor te leggen aan de groep. Je zult al gauw merken dat de meesten akkoord gaan met je voorstel en misschien zelfs nog aanvullingen hebben. Denk ook aan het budget wat er betaald moet worden. Ga je dat opsplitsen of betaal je zelf het grootste deel? Als je dit allemaal in kaart hebt, kun je een mooie locatie uitkiezen. Dan kan alles worden geregeld. Maak er een mooie, maar vooral een onvergetelijke dag voor de vrijgezel van! 

Cocktail workshop vrijgezellenfeest

Voor wie zijn de kosten?

De organisatoren regelen de kosten onderling. Het is handig om van tevoren met de hele groep een budget vast te leggen, zo komt namelijk niemand voor verrassingen te staan. Het kan ook zijn dat een broer of zus van de vrijgezel meer wil betalen dan een verre vriend. Hier kan dus rekening mee gehouden worden. Maar in de meeste gevallen wordt het totaalbedrag gedeeld door het aantal personen die mee gaan, op de vrijgezel na natuurlijk! Dit is een cadeau voor de vrijgezelle heer of dame.

Activiteiten voor een vrijgezellenfeest

We kennen allemaal wel de 'gênante' opdrachten waarbij je labels van onderbroeken moet knippen en verzamelen, geld moet verdienen als straatmuzikant of in een konijnenpak wortels moet gaan verkopen. Niet iedereen vindt het tof om een hele dag met het schaamrood op de wangen rond te moeten huppelen. Zorg er daarom voor dat de vrijgezel alleen opdrachten hoeft uit te voeren waarvan je zeker weet dat hij of zij ze leuk vindt. Een beetje gekheid is niet te vermijden op een vrijgezellenfeest. Hieronder hebben wij enkele leuke opdrachten voor een vrijgezellenfeest voor je op een rijtje gezet. Zowel mogelijk voor een mannen- als vrouwen party! 

Ruiltocht vrijgezellenfeest

1. Ruiltocht

Misschien heb je dit spelletje als kind weleens gespeeld. De bruid of bruidegom krijgt een klein voorwerp, bijvoorbeeld een beker, paperclip, appel of potlood. Vervolgens moet dit voorwerp geruild worden voor iets wat groter en kostbaader is. Door steeds verder door te ruilen, moet de vrijgezel aan het einde van de dag een zo kostbaar mogelijk voorwerp weten te scoren. Wanneer jullie met een grote groep zijn, zouden jullie dit spel ook met alle deelnemers kunnen doen en hier dan een wedstrijdje van kunnen maken. Kijk na bijvoorbeeld een uur wie het beste voorwerp geruild heeft.

2. Standbeeld spelen

Deze activiteit is perfect voor tijdens een avondje uit. Hoe gaat het spel in zijn werk? Iemand in de groep krijgt een fluitje of codewoord toegewezen. Elke keer als er op het fluitje geblazen wordt of als het codewoord gezegd wordt, moet iedereen bevroren blijven staan. 

3. "Zorg voor je partner"

De vrijgezel moet bewijzen dat hij of zij goed voor haar partner kan zorgen. Geef hem of haar een ei in het begin van de dag of avond. Dat ei symboliseert zijn of haar partner en diegene moet de hele avond voor het ei zorgen. Als het ei breekt, moet de vrijgezelen een opdracht volbrengen of komt er een straf, bijvoorbeeld een shotje drinken. Maak het wat realistischer door een gezichtje op het ei te tekenen en de naam van de partner erop te schrijven. 

Het fotospel

4. Het fotospel

Stuur de vrijgezel op pad met verschillende foto's van mannen of vrouwen. Op een van deze foto's staat de toekomstige van de vrijgezel. Laat de vrijgezel aan voorbijgangers vragen om te raden wie de verloofde is. Voorzie een kleine beloning zoals een snoepje voor de mensen die het juist geraden hebben. Het is een leuk gezicht om te zien hoe mensen proberen te raden wie de toekomstige is, zeler als je hen vraagt hun keuze uit te leggen!

5. Het namenspel

Aan het begin van de avond kies jee vaak voorkomende mannen- of vrouwennaam (of de naam van zijn of haar aanstaande). Het is de bedoeling dat, door de avond heen, iedereen zoveel mogelijk handtekeningen probeert te verzamelen van personen met deze naam. 

6. Op de foto

Vooraf maak je een lijst met wat voor mensen je zoekt. Bijvoorbeeld een typische zakenman, bouwvakker, stewardess, etc. De bruid of bruidegom moet met al deze types op de foto zijn geweest.

Vrijgezellenuitje voor vrouwen

7. Vrijgezellen bingo

Tot slot is het altijd leuk om een bingo te maken met opdrachten die de vrijgezel moet proberen af te strepen. Niet alleen voor de vrijgezel is zo'n bingokaart leuk, maar ook de deelnemers kunnen hier een tijdje mee bezig zijn. 

Diverse workshops

Naast de bovengenoemde activiteiten, zijn er ook diverse workshops te volgen voor vrijgezellenfeesten. Denk aan culinaire workshops, creatieve workshops, avontuurlijke workshops, workshops met een erotisch tintje, actieve workshops, maar ook rustige workshops. 

Surprise

Surprise!!!

Het leukste is natuurlijk dat de vrijgezel niets weet van het uitje wat jullie georganiseerd hebben. Houd het feest daarom zo lang mogelijk geheim zodat hij/zij helemaal verrast is op het moment dat jullie hem/haar komen ophalen. Waar je wel om moet denken is dat de vrijgezel geen andere afspraken maakt op deze dag. Je kunt hierbij een familielid of collega inschakelen. Zij kunnen ervoor zorgen dat de vrijgezel niets gaat plannen op deze dag. Het leukste is natuurlijk dat niet alleen jij maar ook de rest van de groep zijn/haar mond houdt.

Wij wensen je heel veel succes en plezier met het organiseren van het vrijgezellenfeest! Voor de vrijgezel is het een hele belevenis en het belangrijkste is natuurlijk dat hij of zij het naar zijn of haar zin heeft, maar dat komt vast goed! 

Leuke adresjes

Nikita Bruidsmode

Nikita Bruidsmode

de leukste activiteit voor een vrijgezellenfeest!
Boot10.nl

Boot10.nl

voor een vrijgezellenfeest op het water
Nil Desperandum

Nil Desperandum

uniek vrijgezellenfeest op het water

Ook interessant

De voorbereiding op het trouwen

De voorbereiding op het trouwen

Handige tips

Handige tips
Bezoek ook de website:

Trouwen in Utrecht

Volg ons op social media