Handige tips bij de voorbereiding en tijdens de trouwdag

Handige tips bij trouwen

Budget

Bepaal eerst je budget voordat je je gaat verdiepen in bepaalde zaken en zeker voordat je dingen gaat bespreken.
Want weet goed dat trouwen duur is en dat bepaalde mooie dingen ook erg verleidelijk zijn om aan te schaffen. Met een strak budget weet je waar je naar op zoek kunt gaan. Informeer desnoods vooraf globaal naar de gemiddelde prijzen. Maak hiervoor gerust gebruik van onze adverteerders. Met 1 telefoontje of email krijg je al antwoord op je vragen.

Planning

Maak aan het begin van de voorbereiding van jullie huwelijksdag een planning van alle zaken die je moet regelen. Koppel hier ook een tijdsoverzicht aan, waardoor je precies weet wat je wanneer moet regelen. Zo behoud je continu een goed overzicht en voorkom je heel veel stress tijdens de voorbereiding van je trouwdag. De voorbereiding op trouwen, moet een leuke tijd zijn zonder stress.

Planning maken voor de bruiloft

Trouwdatum bepalen

Jullie trouwdatum kan afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van enkele belangrijke zaken. Wil je in een bepaald gemeentehuis of trouwlocatie trouwen of wil je persé die éne band op je bruiloftsfeest of is je keuze vooraf al op een bepaalde zaal gevallen, check hiervan dan eerst de beschikbaarheid, en bepaal daarna de trouwdatum.

Gemeentehuis of andere trouwlocatie?

Het is tegenwoordig ook mogelijk om het huwelijk op andere locaties te laten voltrekken dan in het gemeentehuis. Een kasteel, een molen, een boerderij bijvoorbeeld, een exclusief horeca bedrijf of een speciaal hiervoor ingestelde locatie. In heel veel gemeentes mag je nu je eigen trouwlocaties uitkiezen. De locatie moet dan wel aan bepaalde eisen voldoen. Informeer hiervoor bij de gemeente waar jullie willen gaan trouwen. Er zijn ook locaties bij die dit in één pakket aanbieden inclusief de ambtenaar van de burgerlijke stand. Hiervoor zijn vaak mooie brochures op aanvraag beschikbaar. Kijk hiervoor ook even bij onze partners. Je hebt dan direct al de garantie dat het goed is.

Buiten trouwen op locatie

Check de trouwlocatie

Als je de trouwdatum hebt vastgesteld, check dan even of op die dag geen evenement, dorpsfeest, weekmarkt of andere activiteiten zijn rond de trouwlocatie, kerk, feestlocatie en de locatie van de bruidsreportage. Dit voorkomt teleurstelling bij parkeren, de rit van en naar de diverse locaties, de fotoreportage etc.

Check route vooraf

Je kunt kort voor de huwelijksdag de route en omgeving (laten) controleren, van en naar gemeentehuis, kerk, trouwlocatie en feestbestemming, zodat jullie niet voor ongewenste verassingen komen te staan.

Trouwen op locatie

Trouwschoenen

Loop je trouwschoenen geruime tijd van te voren binnenshuis in. Trek ze regelmatig 's avonds even een uurtje aan tot je merkt dat ze lekker soepel zitten. Hou ze daarna steeds even iets langer aan, totdat je zeker weet dat je er op je trouwdag geen last van zult hebben. Enkele dagen kan hiervoor al genoeg zijn, maar het kan ook zo maar zijn dat je verdeeld over enkele weken 's avonds op je trouwschoenen thuis over het tapijt schuifelt. En euh...ja heren, dit geldt ook voor jullie!

Eigen kamertje?

Als jullie een dagbruiloft met diner en avondbruiloft op dezelfde locatie vieren, check dan even bij het bespreken van de zaal of er een ruimte beschikbaar is waar jullie je tussen het diner en de avondbruiloft even kunnen terugtrekken. Het mooiste is dat je daarbij ook kunt beschikken over een toilet en een wasbak met spiegel zodat jullie je tussendoor even lekker kunnen opfrissen.

Eigen kamertje voor het bruidspaar

Overleg met de muziek of boekingskantoor

Bespreek de openingsdans waarmee jullie deze speciale feestavond gaan openen. Wil je hiervoor dat éne favoriete nummer, waar jullie zulke speciale herinneringen aan hebben of ben jij of je partner niet zo'n dansvloertijger, en wil je juist dat de band of Bruiloft-DJ er voor zorgt dat de vloer zo snel mogelijk vol staat, zodat je al na een paar passen kunt opgaan in de anonimiteit? Of moeten ze alleen dat vervelende ‘Wisselen' achterwege laten? Het is een kwestie van bespreken met de muziek of het boekingskantoor. Laat hen ook even weten over het publiek; aantal gasten, leeftijdsgroepen, jullie visie etc..

De trouwjurk 

Bezoek samen met je vriendinnen, (schoon)moeder of je partner een bruidsbeurs. Hier zijn altijd modeshows te zien, vaak van meerde bruidsmodezaken. Zo zie je hoe de meest uiteenlopende modellen trouwjurken staan als ze gedragen worden. Ook wordt er bruidskleding geshowd voor de mannen en zelfs voor de bruidskinderen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle andere ideeën die je opdoet op een bruidsbeurs.

De trouwjurk uitzoeken

Fotograaf bespreken

Neem tijdens de afspraak alvast de ideeën en mogelijkheden door voor de officiële fotoreportage. Kies hierbij voor een externe locatie waarbij je bij het terugzien van de foto's jezelf herkent in de reportage. Denk er aan dat deze locatie op de route of in de richting ligt van de feestlocatie. Houd ook rekening met een eventuele reservelocatie bij slecht weer. Neem de hele trouwdag door met de fotograaf en ook de verwerking van de foto's en het album. Laat hier een prijsopgaaf voor maken, zodat je achteraf niet je budget overschrijdt. Dit omdat het bestellen van allerlei extra's, zoals extra of bewerkte foto's, mooie lijsten, digitale foto's e.d. wel heel erg aantrekkelijk is.

Videograaf bespreken

Geef duidelijk aan wat je verwacht m.b.t. het vastleggen van waardevolle momenten, zoals een alleszeggende blik of traan in de ogen van je ouders of andere familieleden tijden de huwelijksvoltrekking. De bruidskinderen of een voordracht van je vrienden, etc. Bespreek de muziek die eventueel gebruikt wordt tijdens de montage van de video op DVD of USB-stick. En zo nog meerdere zaken waar je later met veel genoegen en misschien wel emotie naar terug zult kijken.

Bruiloft fotograaf en videograaf

De bruidsbloemen

Als je naar een bloemist gaat, moet u denken aan de volgende zaken:

  • Het bruidsboeket
  • Corsages
  • Haar corsages
  • Autoversiering
  • Antenne versiering
  • Versiering bij gastenboek
  • Bedankbloemetje voor ouders

Als je niet van een bruidsboeket houdt dan kun je voor een alternatief kiezen, zoals een armband van bloemen, ofwel een polsboeket.  Informeer bij de bloemist voor jouw polsboeket! 

Bruidskinderen

Het is raadzaam om wat speelgoed en vermaak op de dag mee te nemen voor de Bruidskinderen, dit omdat kinderen zich snel kunnen vervelen.

Kleding van de bruidegom

Kies dus eerst de bruidsjurk uit en vervolgens het kostuum, dit om de kleuren en stijlen goed op elkaar af te stemmen.

Trouwpak uitkiezen

Bruidskapsels

Wat bij welke trouwjurk: bij een jurk met een kraag kun je het beste je haar opsteken. Bij een jurk met een blote hals is het juist leuk als er wat plukjes haar over je hals en langs je gezicht te vallen.

Opsteken

Opgestoken haar is uitermate geschikt voor bruiden die een sluier willen dragen. Als je de sluier later op de dag af wilt doen zit je haar nog steeds goed.

Los haar

Als je er toch voor kiest je haar los te laten hangen is het belangrijk om je haar goed te verstevigen zodat het niet later op de dag gaat pieken.

Kort haar

Ook met kort haar zijn er veel leuke mogelijkheden toch iets bijzonders met je haar te doen op je trouwdag. Je kan aan een kleurspoeling denken of krullen laten zetten. Een diadeem staat heel goed bij kort haar.

Trouwringen

Het is belangrijk dat een trouwring je niet hindert in de dagelijkse bezigheden. Hou hier rekening mee bij het uitzoeken van de trouwringen.

Leuke adresjes

Albino Ringen

Albino Ringen

trouwringen: grote collectie, hoge kwaliteit!
Event Center Fokker

Event Center Fokker

trouwen op een sfeervolle klassieke boerderij

Ook interessant

De voorbereiding op het trouwen

De voorbereiding op het trouwen

Wat moet je allemaal regelen voor een succesvol huwelijk

Wat moet je allemaal regelen voor een succesvol huwelijk

Trouwen? Lees hier wat er allemaal bij komt kijken!

Trouwen? Lees hier wat er allemaal bij komt kijken!
Bezoek ook de website:

Trouwen in Utrecht

Volg ons op social media