De zoektocht naar het perfecte trouwpak

Trouwpak kiezen

Nu de liefde van je leven volmondig "JA" tegen je heeft gezegd, zijn jullie vast druk met alle voorbereidingen rondom het huwelijk. Jouw aanstaande is vast al op het internet gaan speuren naar een prachtige trouwjurk, maar jij kan natuurlijk niet achterblijven. Op de mooiste dag van je leven wil je er natuurlijk fantastisch uitzien. De meeste dingen zullen jullie samen gaan regelen, zoals de trouwlocatie, DJ of band, catering etc. Maar als het op het trouwpak aankomt, zul je dit toch zonder je aanstaande vrouw moeten doen. Maar hoe pak je dit aan? Op deze pagina geven wij je tips en vertellen wij je hoe je het perfecte trouwpak kunt vinden. 

Het aanschaffen van een trouwpak

De zoektocht naar het perfecte trouwpak begint ongeveer zo'n 9 maanden voor de trouwdatum. Zo heb je voldoende tijd om het perfecte trouwkostuum te vinden en omdat je zo vroeg begint, scheelt dat een hoop stress. Eerder dan die 9 maanden hoeft echt niet want misschien val je nog wat kilootjes af, kom je juist wat aan of heb je een trouwpak gezien die nog veel mooier is. In sommige winkels kun je terecht zonder afspraak, maar wij raden je aan om een afspraak te maken. Zo heeft de trouwpakken specialist voldoende tijd voor jou en vind je dus eerder jouw perfecte pak voor de bruiloft. Doordeweekse dagen zijn natuurlijk rustiger dan wanneer je in het weekend jouw trouwpak gaat uitzoeken. 

Trouwpak aanschaffen

Enkele tips voor het kopen van een trouwpak

Voordat je bij een trouwpakkenwinkel naar binnen stapt, is het handig om te weten wat je ongeveer in gedachte hebt. Welke kleur, stof, stropdas of vlinderstrik etc. Ook moet het trouwpak perfect matchen met de jurk van je aanstaande vrouw. Vraag een stukje stof van de jurk en neem deze mee zodat de trouwpakkenspecialist in de winkel jou beter kan helpen met het uitzoeken van een bijzonder trouwpak. 

Wie neem je mee?

Waarschijnlijk mag je de jurk van je aanstaande niet zien, dan is het wel zo leuk dat het voor haar ook een verrassing blijft. Dus de bride to be blijft lekker thuis. Neem bijvoorbeeld je (schoon)moeder, (schoon)vader of broers en zwagers mee. Wij hebben het ook maar van horen zeggen, dus let op heren: moeders zijn graag betrokken bij de voorbereidingen van de grote dag. Dus op deze manier betrek je ze er al wat bij. Waarschijnlijk is de moeder van de bruid of jouw moeder ook meegeweest met het uitkiezen van de perfecte trouwjurk, dus zij kunnen prima advies geven of je pak wel of niet bij de jurk staat. Ze kan natuurlijk ook de trouwpakkenspecialist vertellen wat voor soort jurk de bruid gekocht heeft of een foto meenemen van de jurk. De zoektocht naar het perfecte trouwpak wordt zo een stuk gemakkelijker, nietwaar?

Moeder en zoon bruiloft

Waar moet je op letten bij het kiezen van het perfecte trouwpak?

Natuurlijk moet het pak perfect bij de jurk van de bruid passen. Jouw trouwpak moet van top tot teen kloppen en perfect matchen met elkaar. Denk aan het overhemd, trouwschoenen, riem, das en manchetknopen. Het handigste is om de complete trouwoutfit bij één winkel aan te schaffen. Dan kun je namelijk meteen zien of alles mooi bij elkaar past. Zorg ervoor dat je riem en de trouwschoenen dezelfde kleur hebben en de kleur van de sokken moet dezelfde kleur hebben als het pak. Ik zie je al denken; wat maken die sokken nou uit, maar ze zullen op meerdere momenten van de trouwdag te zien zijn. Denk bijvoorbeeld aan de ceremonie als jullie allemaal zitten, tadaa daar zijn die sokken! Draag een niet al te strakke boxershort onder het trouwpak, hiermee voorkom je dat je de lijnen van de boxershort ziet onder het pak. Moet het trouwpak nog vervoerd worden? Gebruik daarvoor een kledinghoes, deze krijg je bij de trouwpakken specialist. Zo wordt je pak niet kreukelig en komen er ook geen vlekken in. 

Are you ready?

Wij hopen dat je wat aan de bovenstaande informatie en tips hebt gehad. Een trouwpakken specialist kan jou natuurlijk het beste adviseren. Zij zien meteen wat wel en niet bij je past. Bekijk de trouwpakken specialisten in Noord-Holland en omgeving in de categorie "Trouwpak" en vraag vrijblijvend meer informatie aan of maak een pasafspraak. 

Leuke adresjes

Zano Heemstede

Zano Heemstede

het mooiste trouwpak, voor de mooiste dag!
Napoli Suits Bruidegom Mode

Napoli Suits Bruidegom Mode

ga voor een exclusief trouwpak!

Ook interessant

Trouwen? Lees hier wat er allemaal bij komt kijken!

Trouwen? Lees hier wat er allemaal bij komt kijken!

Etiquette en trouwen

Etiquette en trouwen

Wat moet je allemaal regelen voor een succesvol huwelijk

Wat moet je allemaal regelen voor een succesvol huwelijk
Bezoek ook de website:

Trouwen in Utrecht

Volg ons op social media