De trouwjurk uitzoeken

Een mooie bruidsjurk uitzoeken

De trouwjurk uitzoeken is het grote moment waar veel aanstaande bruidjes ongeduldig naar hebben uitgekeken. Misschien droomde je van kleins af aan al van prachtige prinsessenjurken, een superlange kanten sluier en mooie accessoires. Of ben je mega fan van het programma "Say yes to the dress". Het uitzoeken van de trouwjurk is hoe dan ook een speciaal moment waar je geen genoeg van kunt krijgen. Ga je binnenkort een trouwjurk uitzoeken? Dan is het belangrijk om dit vroegtijdig te doen. Ook moet je met een aantal dingen rekening houden. Op deze pagina vertellen we je waar je allemaal op moet letten bij het uitzoeken van een bruidsjurk.  

Yes! Het gaat nu eindelijk gebeuren...

Eindelijk is het zover, jij mag op zoek naar de perfecte trouwjurk. Misschien heb je al heel wat ideeën verzameld over hoe jouw droomjurk eruit moet gaan zien. Maar het kan ook zo zijn dat je nog werkelijk geen idee hebt. Hoe dan ook; jij gaat binnenkort trouwjurken passen! Voor de mooiste dag van je leven wil je natuurlijk de allermooiste trouwjurk. Maak jouw look af met mooie bijpassende accessoires. Het is tijd om te shinen bride to be!

De trouwjurk uitzoeken

Wanneer begin je met zoeken naar jouw droomjurk?

Begin in ieder geval op tijd met zoeken. Wanneer je het beste kunt beginnen, hangt eigenlijk een beetje van de bruidsmodezaak af. Als we kijken naar andere bruidjes, raden wij je aan om ongeveer 9 tot 12 maanden voor het huwelijk te beginnen met het uitzoeken van je trouwjurk. Je moet namelijk rekening houden met de levertijd van de bruidsjurk. Op de meeste jurken zit een levertijd van vier maanden. Als je bruidsjurk binnenkomt, moet deze eigenlijk altijd nog vermaakt worden. De jurk moet natuurlijk perfect passen. Ga dus minimaal 6 maanden voor het huwelijk je trouwjurk uitzoeken. Te vroeg met de zoektocht beginnen raden wij persoonlijk niet aan, de collectie kan namelijk nog veranderen, je kan een paar kilootjes afvallen of juist aankomen of misschien kom je nog wel een mooie bruidsjurk tegen!

Een paar tips voor de zoektocht naar jouw droomjurk

Heb je al helemaal in je hoofd hoe jouw droomjurk eruit moet komen te zien? Dan ben je er helemaal klaar voor en kun je dus een pasafspraak maken. Heb je werkelijk nog geen idee van wat je mooi vindt en wat het beste bij je past? Dan zou je eerst eens wat ideeën via Instagram of Pinterest kunnen opdoen voordat je een pasafspraak maakt. Sla je favorieten op en maak een moodboard van de trouwjurken waar jij enthousiast van wordt. Vervolgens kun je dit moodboard meenemen naar de bruidsmodewinkel bij jou in de buurt. Kijk ook even bij de laatste trends in bruidsmode

De perfecte bruidsjurk uitzoeken

Wie neem je mee tijdens de eerste pasafspraak?

Wanneer je je droomjurk gaat uitzoeken, wil je natuurlijk de mensen mee die dicht bij je staan en hun mening durven te uiten. Maar als een van je gezelschap niet helemaal dezelfde smaak als jou heeft, kan dat flink lastig zijn! Vaak wil de hele familie mee, terwijl jij dit bijzondere moment voor je had gezien met je moeder en beste vriendin. Denk goed na over het gezelschap dat je meeneemt en geef van tevoren aan dat je hun mening belangrijk vindt. Uiteindelijk maak je natuurlijk zelf een keuze en geef dit ook aan. Zo weet iedereen waar die aan toe is en heb je de kleinste kans op ongevraagde meningen. 

Draag huidskleurig ondergoed en neem je trouwschoenen mee

Wij raden je aan om huidskleurig ondergoed te dragen. Zo word je, zelfs als je voor een superstrakke trouwjurk gaat, neit afgeleid door de roze string die erdoor heen komt. De juiste lingerie voor onder de trouwjurk kun je tijdens het passen lenen. Ze kiezen voor een model wat het beste onder jouw bruidsjurk past en de meeste bruidjes zullen de lingerie dan ook meteen aanschaffen bij het passen van de trouwjurk. En mocht je de trouwschoenen al hebben uitgekozen, neem deze dan ook even mee. Zo kun je meteen zien of deze bij je bruidsjurk staan. Al raden wij wel aan om de trouwschoenen na het uitkiezen van de trouwjurk te passen en aan te schaffen. 

Gezelschap bij trouwjurk passen

Kijk even welk kapsel er bij je trouwjurk past

Heb jij lang haar? Zorg ervoor dat je dan een klem of elastiekje meeneemt. Zo kun je meteen even kijken hoe verschillende bruidskapsels bij jouw bruidsjurk staan. Super handig, want zo weet je precies of je je haar beter los kunt dragen of juist op moet steken. 

Wanneer ga jij je bruidsjurk uitzoeken?

Ben jij al helemaal ready om je bruidsjurk uit te zoeken? Dan wensen wij je heel veel plezier met de zoektocht naar jouw droomjurk! Als het goed is trouw je maar één keer, dus geniet van alle voorbereidingen. Alle onderdelen van de bruiloft zijn te gek!

Leuke adresjes

Bruidshuis Elly

Bruidshuis Elly

trouwjurken van diverse topmerken
Koonings The Wedding Palace

Koonings The Wedding Palace

ruime keuze in trouwjurken

Ook interessant

De nieuwe trends in bruidsmode

De nieuwe trends in bruidsmode

Naar de WC in je trouwjurk!? HOE DAN?

Naar de WC in je trouwjurk!? HOE DAN?

Wat moet je allemaal regelen voor een succesvol huwelijk

Wat moet je allemaal regelen voor een succesvol huwelijk
Bezoek ook de website:

Trouwen in Utrecht

Volg ons op social media