Wat moet je allemaal regelen voor een succesvol huwelijk?

succesvol_huwelijk

Jouw bruiloft is één van de belangrijkste dagen uit je leven. Maar voordat jullie in het huwelijksbootje kunnen stappen, moeten er wel een aantal dingen geregeld worden. Denk aan de stijl, de locatie, de gastenlijst, trouwkleding en nog veel meer. Maar maak je geen zorgen, want na het lezen van dit artikel wordt de planning voor een succesvol huwelijk een eitje!

Wanneer moet je beginnen met de planning van je bruiloft?

Jullie hebben vast al heel veel ideeën bedacht over hoe jullie bruiloft eruit moet komen te zien. Deze plannen wil je natuurlijk realiseren en daar komt een heleboel planning bij kijken. Begin ongeveer een jaar van tevoren met het plannen van je bruiloft. Dit voorkomt een hoop stress want je hebt genoeg tijd om alles te regelen voor jullie “Big Day”. Begin met het kiezen van een trouwdatum en de perfecte trouwlocatie. Tussen april en september zijn de locaties al snel volgeboekt, dus wees er snel bij! Ook moet je vroeg beginnen met de zoektocht naar de perfecte trouwjurk. De meeste trouwjurken hebben namelijk al gauw een levertijd van een half jaar. 

Planning-bruiloft

Wanneer kan de bruidegom op zoek gaan naar zijn trouwpak?

Voor jou als bruidegom is het aanschaffen van een uniek trouwpak waarschijnlijk een van de belangrijkste dingen wanneer je gaat trouwen. Wij raden je aan om op tijd te beginnen met de zoektocht. Ga ongeveer drie tot vier maanden voor het huwelijk op zoek naar een uniek trouwpak. Zo kun je in alle rust jouw trouwpak uitzoeken. 

Trouwpak kopen bij Suitsatsea.nl

Wil je een trouwpak kopen voor je bruiloft? In de ManCave van Suits at Sea vind je de mooiste trouwpakken en de meeste stijlen, stoffen en kleuren. Je kan hier niet zomaar je trouwpak passen, want samen met de Style Artist design je een uniek trouwpak op maat. De ManCave is voorzien van toffe gadgets en zit op een verrassende locatie, met schitterend uitzicht over het Veluwemeer. Ben je enthousiast geworden en wil jij je trouwpak kopen bij Suitsatsea.nl? Plan dan een afspraak in. Wij weten in ieder geval zeker dat je je in een trouwpak van Suitsatsea geweldig zult voelen!

trouwpak-suits-at-sea

Budget bepalen voor de bruiloft

Het budget is zeker belangrijk voor jullie bruiloft. Wanner jullie een bepaald budget hebben vastgesteld, worden er meteen dingen duidelijk. Misschien kan die ene bijzondere locatie aan het water dan toch niet doorgaan of kan die bruidsjurk van € 2.500,- juist wel doorgaan omdat je op andere dingen gaat bezuinigen. Maak een overzicht en bekijk hoeveel jullie aan wel onderdeel willen uitgeven en gebruik dat als richtlijn.

Trouwdatum vastleggen

Voordat je kunt trouwen, moet er natuurlijk eerst een trouwdatum worden vastgelegd. Kijk ook of alle mensen die jullie willen uitnodigen, die dag beschikbaar zijn. Dit kan ingewikkeld zijn, maar als de datum eenmaal vaststaat, dan kan het plannen echt beginnen!

Succesvolle trouwdag

Wie nodig je uit?

Natuurlijk willen jullie trouwen met al jullie dierbaren om jullie heen. Maar je wilt vast niet iedereen voor de hele dag uitnodigen. Daarom is het verstandig om een gastenlijst samen te stellen voor de dag- en avondgasten. Houd er ook rekening mee hoeveel gasten er op jullie locatie kunnen en wat het budget is per persoon. 

Trouwleveranciers kiezen

Wanneer jullie het praktische gedeelte hebben geregeld, kunnen jullie de allerleukste trouwleveranciers uitkiezen. Zonder een locatie geen knallend feest, zonder een band of DJ geen sfeer en een bruiloft zonder fotograaf is een nachtmerrie. Je wilt toch een blijvende herinnering aan deze bijzondere dag? We gaven al aan dat de trouwlocaties al snel volgeboekt zijn in het trouwseizoen, maar dat geldt natuurlijk ook voor de andere trouwleveranciers. Daarom is het handig om de drie grootste onderdelen dan ook als eerste van je planning af te strepen. 

Trouwringen-bruiloft

Maak een draaiboek

Een draaiboek is echt superhandig! Het belangrijkste is dat je rekening houdt met de vijf w’s: wie, wat, waar, waarom en wanneer? Aan de ceremonie is als het goed is al een tijdstip gekoppeld, nu hoef je daar dus alleen nog maar omheen te plannen. Vul eerst de grote lijnen in, voordat je aan de details begint. Met een draaiboek krijg je een goed beeld over hoe jullie huwelijk eruit gaat zien. Dit is ook zeker handig voor jullie ceremoniemeester.

Zoals je hebt kunnen lezen, moet er veel geregeld worden om jouw huwelijk succesvol te maken. Wij wensen je in ieder geval heel veel succes en geniet van alle voorbereidingen!

Leuke adresjes

Event Center Fokker

Event Center Fokker

trouwen op een sfeervolle klassieke boerderij
Trouwambtenaar Chris Mulder

Trouwambtenaar Chris Mulder

open, eerlijk, transparant, energiek, humoristisch, vrolijk, enthousiast!
De Magische Trouwambtenaar

De Magische Trouwambtenaar

for a happily ever after
Sprekendeliefde

Sprekendeliefde

Charlotte van de Velde - Trouwambtenaar
Candlebagplaza

Candlebagplaza

gespecialiseerd in decoratie voor de bruiloft
Dansschool Pasofino

Dansschool Pasofino

Voor een openingsdans waar de liefde van af spat
Blitz! Ballonnen, Decoraties & Styling

Blitz! Ballonnen, Decoraties & Styling

sfeermaker met unieke decoratie
De Drom

De Drom

trouw op de meest markante trouwlocatie van Enkhuizen

Ook interessant

De trouwdatum vastleggen

De trouwdatum vastleggen

Het decoreren van een bruiloft

Het decoreren van een bruiloft

Romantiek op twee wielen: naar je bruiloft op de scooter

Romantiek op twee wielen: naar je bruiloft op de scooter

De geschiedenis van de trouwring

De geschiedenis van de trouwring
Bezoek ook de website:

Trouwen in Utrecht

Volg ons op social media