De populairste bloemen voor het bruidsboeket

Populaire bloemen voor het bruidsboeket

Volgens de traditie regelt de bruidegom het bruidsboeket. Misschien zijn we die tijd al een beetje voorbij, want de meeste bruidsparen gaan namelijk samen op pad voor het bruidsboeket. En mannen; vrouwen willen graag de controle houden en al helemaal als het om de mooiste dag van hun leven gaat. Of je je boeket nu samen uitzoekt of door de bruidegom laat doen, jouw favoriete bloemen moeten natuurlijk terug komen in het bruidsboeket. Informeer vooraf wel even bij de bloemist of jouw favoriete bloemen geschikt zijn voor het trouwboeket. Bedenk ook welke bloemen voor het bruidsboeket echt bij jou passen. Om antwoord te kunnen geven op al deze vragen, moet je eerst weten uit welke bloemen je kunt kiezen. Daarom hebben wij op deze pagina de populairste bloemen voor het bruidsboeket voor je op een rijtje gezet. 

De meest populaire bloemen voor jouw trouwboeket

Wist je dat de bloemen voor het bruidsboeket allemaal een betekenis hebben? Dat maakt het uitkiezen van de bloemen juist zo speciaal. Je kunt dieper ingaan op de betekenis van bloemen en jouw bruidsboeket nog persoonlijker maken. De betekenis van de bloemen en de kleur zijn dus mede bepalend voor het kiezen van je trouwboeket. Ook kun je vragen aan je moeder wat voor bloemen zij bijvoorbeeld had in het bruidsboeket of welke bloemen en kleuren er bij het thema van jullie bruiloft passen. Hieronder hebben wij een overzichtje gemaakt met de populaireste bloemen voor jouw bruidsboeket. 

 Roos
 Aronskelk
♥ Tulp
 Lelietje-van-dalen
 Hortensia
 Pioenroos
 Ranonkel
 Gardenia
♥ Stephanotis
♥ Lathyrus

Bruidsboeket met rozen

♥ Roos

De roos is de meest voorkomende bloem in het bruidsboeket en daarom staat deze bovenaan in het lijstje. Wist je dat er maar liefst 3.000 verschillende soorten rozen zijn? Probeer daar maar eens een keuze uit te maken. Rozen zijn er in veel verschillende kleuren, maar ook met streepjes en stippeltjes. Je kunt de rozen dus eindeloos combineren. De populairste kleur rozen zijn rood, roze en wit. De rode roos betekent "Ik hou van jou" en de roze roos betekent "mijn hart behoort aan jou". Wanneer je de witte en rode rozen met elkaar combineert, betekent dat "voor altijd samen". Romantisch, toch?

♥ Aronskelk

De aronskelk is afkomstig uit Afrika en staat bekend om zijn trompet vorm. De meest voorkomende kleur is ivoor, maar deze bloem is ook verkrijgbaar in de kleuren oranje, roze, geel en donkerpaars. De betekenis van deze bloem is zuiverheid en is zeker een prachtige aanvulling in jouw bruidsboeket als je het ons vraagt! 

♥ Tulp

De tulp staat voor gelukkige jaren, liefde en passie. Dus als je je bruidsboeket een diepere betekenis wilt geven, dan zou je kunnen kiezen voor de tulp. Tulpen zijn er in verschillende soorten. Van gekartelde bloemblaadjes tot opvallende franjes. Wist je dat de eerste tulpen al te verkrijgen zijn rond de kerstdagen? Dus als je gaat trouwen in de winter, na de kerst, dan kun je tulpen prima laten verwerken in je bruidsboeket. 

Trouwboeket met de aronskelk

♥ Lelietje-van-dalen

"Ladder naar de hemel" is de bijnaam van deze mooie, maar kwetsbare bloem. De bloem geeft een speels effect aan jouw bruidsboeket en valt op door zijn geur. De bloem is wit, klokvormig en worden zo'n 8 mm lang. De bloemen zijn ook in de kleur roze verkrijgbaar. De bloemen staan voor pure onschuld en maagdelijkheid. Deze bloemen bloemen in mei en juni en zijn dus ideaal voor een bruiloft in de lente.

♥ Hortensia

De bloem die symbool staat voor dankbaarheid, oprechtheid en schoonheid, dit vanwege de uitbundige hoeveelheid bloemepetjes. De hortensia is perfect als blikvanger in een bruidsboeket. Deze bloem is verkrijgbaar in de kleuren paars, wit, blauw, bordeauxrood en roze. Omdat deze bloemen in vele kleuren verkrijgbaar zijn, past het eigenlijk bij ieder thema. Combineer de hortensia met veldbloemen en mooi groen blad. Hierdoor krijg jij een super stijlvol en mooi bruidsboeket. 

Bruidsboeket met hortensia

 Pioenroos

OMG, ik denk dat de pioenroos bij de meeste bruidjes tot de favorieten behoort. Ze zijn fleurig, zomers en zijn prachitg voor zowel het bruidsboeket als decoratie voor op tafels of aan de stoeltjes bij de ceremonie. De pioenroos heeft een prachtige subtiele kleur en passen daarom perfect bij een bruiloft in de lente of een pastelkleurige bruiloft. Trouw je in de maand mei of juni? Dan heb je geluk, want dan is het hoogseizoen voor de pioenroos. Eigenlijk vinden wij dat deze bloem onmisbaar is in jouw bruidsboeket, het is in ieder geval onze favoriet

♥ Ranonkel

Vind je pioenrozen te duur, maar behoren deze bloemen wel tot een van jouw favorieten? Dan is het goedkopere alternatief de ranonkel. De bloem lijkt wel wat op de pioenroos, maar de randen van een ranonkel zijn duidelijker zichtbaar. De bloem is minder sterk van geur en is verkrijgbaar in het geel, oranje, roze en wit. 

♥ Gardenia

De gardenia ruikt sterk en is in verschillende formaten verkrijgbaar. De blaadjes van de gardenia zijn kwetsbaar, houd hier dus rekening mee. Deze bloem behoort wel tot een van de duurdere bloemen voor het bruidsboeket, maar hè, dan heb je ook wat! Wanneer je jouw bruiloft in vintage style viert, passen deze bloemen perfect in jouw bruidsboeket.

Gardenia bloemen in bruidsboeket

♥ Stephanotis

De stephanotis staat voor het huwelijksgeluk. De bloemen bevatten taaie stengels en bladeren, maar kunnen wel tegen een stootje. Daarbij zijn de bloemen kwetsbaar en gevoelig. De Nederlandse benaming voor deze prachtige bloem is bruidsbloem. Deze bloem is het gehele jaar door verkrijgbaar, is sterk geurend, niet duur en perfect voor een klassiek thema. 

♥ Lathyrus

De betekenis van lathyrus is "plezier hebben". De bloem heeft een sterke zoete geur en is populair door de variërende kleuren van wit tot roze en paars. Wanneer je een speels element aan je trouwboeket wilt toevoegen, kan deze bloem zeker goed gebruikt worden. 

Bruidsboeket met lathyrus bloemen

Welke bloemen horen niet in het bruidsboeket?

De meeste bloemen kunnen gebruikt worden voor in het bruidsboeket, maar informeer vooraf even bij de bloemist of de bloemen geschikt zijn en let er ook op dat je boeket niet te zwaar wordt. Je loopt toch de hele dag met zo'n boeket rond. Er zijn aanstaande bruidsparen die bepaalde bloemen weglaten in het boeket omdat deze een negatieve bektenis hebben. Zo staat lavendel voor wantrouwen, de gele anjer voor minachting, de kerstroos voor een schandaal en de marigold voor verdriet. De rhodendron staat voor gevaar en de ridderspoor voor ontrouw. Voor een bruiloft klinkt dit natuurlijk niet erg gezellig en daarom worden deze bloemen vaak weg gelaten in het bruidsboeket. 

Houd ook rekening met je figuur

Bij het uitzoeken en samenstellen van het bruidsboeket moet er rekening gehouden worden met het figuur van de bruid. Een groot en wild boeket past bijvoorbeeld niet bij een kleine, smalle bruid. Dit kan te overheersend zijn en men kijkt dan alleen maar naar het boeket in plaats van naar de bruid. Zorg dus voor een goede verhouding en kies een bruidsboeket wat past bij het figuur van de bruid.

Bij elk seizoen passen andere bloemen

Jouw favoriete bloemen wil je natuurlijk graag terug zien in het bruidsboeket. Maar wat als ze niet verkrijgbaar zijn in het seizoen waarin jullie gaan trouwen? Kies daarom altijd voor bloemen die in het seizoen te krijgen zijn. Deze bloemen hebben namelijk de beste kwaliteit en zijn vaak ook betaalbaarder. 

Het trouwboeket met diverse bloemen

Heb je hooikoors of ben je allergisch voor bloemen? Geen paniek!

Er is gelukkig een alternatief voor mensen die hooikoorts hebben of allergisch zijn voor bloemen. Mocht je een van deze allergieën hebben, dan kun je het beste kiezen voor droogbloemen of zijde bloemen. Deze bloemen verspreiden geen pollen en zijn dus ideaal voor mensen met een allergie. Een ander voordeel van zijde bloemen is dat ze minder kwetsbaar zijn en de hele dag mooi blijven. 

Bloemen met stuifmeel

Voor bloemen met stuifmeel moet je goed opletten. Deze bloemen kunnen namelijk erg lelijke plekken op je trouwjurk veroorzaken. Je denkt er misschien niet over na, maar houd hier dus echt rekening mee. Lelies bevatten bijvoorbeeld stuifmeel. Heb je toch stuifmeel in je bruidsjurk gekregen? Verwijder dit dan voorzichtig met een grote borstel, een stukje plakband of laat hem buiten in de wind hangen. En gebruik absoluut geen natte doek, want dat maakt het alleen maar erger.

Wij wensen je veel succes met het uitzoeken van de perfecte bloemen voor in het bruidsboeket. En mocht je de bruidegom op pad sturen voor het bruidsboeket, vergeet dan niet meen stukje stof van je trouwjurk mee te geven voor als hij naar een bloemist gaat. Zo kunnen zij precies het boeket aanpassen op de kleur zonder dat je verloofde een idee van jouw jurk krijgt. 

Ook interessant

De voorbereiding op het trouwen

De voorbereiding op het trouwen

Trouwen? Lees hier wat er allemaal bij komt kijken!

Trouwen? Lees hier wat er allemaal bij komt kijken!

Het decoreren van een bruiloft

Het decoreren van een bruiloft

Wat moet je allemaal regelen voor een succesvol huwelijk

Wat moet je allemaal regelen voor een succesvol huwelijk
Bezoek ook de website:

Trouwen in Utrecht

Volg ons op social media