Muziek voor je bruiloft boeken

Wedding DJ
Foto: CelebrationEvents

Het vermoeden bekruipt ons dat jij binnenkort gaat trouwen en bezig bent met de voorbereidingen van het huwelijk. Waarschijnlijk ben je al van alles aan het regelen om van deze dag de mooiste dag uit je leven te maken. Maar heb je al gedacht aan de muziek voor je bruiloft? Een bruiloft kan namelijk echt niet zonder muziek. En dan moet je nog bedenken welke muziek je graag wilt horen. Kiezen jullie voor een Wedding DJ, live band of een muzikant die een instrument bespeeld? Een combinatie hiervan kan natuurlijk ook... De mogelijkheden zijn eindeloos, maar om de juiste keuze te maken, moet je zeker even verder lezen... Dan wordt de keuze vast een stuk gemakkelijker!

Maak jullie trouwceremonie uniek met de juiste muziek

Om je trouwceremonie uniek en persoonlijk te maken, zou je een muzikant kunnen boeken voor dit onderdeel. Kies een aantal nummers uit die hij of zij mag gaan zingen en spelen. Uiteraard moet de gekozen muziek passen bij wie jullie zijn en jullie moeten je kunnen vinden in de tekst. Waar jullie ook gaan trouwen, muziek speelt een belangrijke rol. Je zou je favoriete nummers in Spotify kunnen zetten en dit kunnen laten afspelen, maar wij kunnen je vertellen dat live muziek veel meer sfeer aan jullie bruiloft geeft. Er zitten vast een aantal nummers bij die jullie beide mooi vinden. Denk aan de eerste ontmoeting of een artiest die jullie beide erg goed vinden. Is jullie favoriete nummer iets te up tempo voor de ceremonie? Dan kan de pianist en/of zanger(es) het lied aanpassen en dus wat langzamer maken. Zo kunnen jullie tijdens de ceremonie toch naar dit mooie nummer luisteren. 

Muziek tijdens de ceremonie

Een wedding DJ inhuren

Een Wedding DJ is niet meer weg te denken bij trendy bruiloften. Maar waarom kiezen steeds meer bruidsparen voor een bruiloft DJ? Het antwoord is heel simpel; een DJ is van alle markten thuis en draait de muziek die jullie wensen. De grote belissing moet gemaakt worden; ga je voor een live band of kies je toch voor een DJ? Logisch dat de twijfel toeslaat, want beide kunnen zorgen voor een onvergetelijk knalfeest. Nu is het zelfs zo dat je een DJ kan combineren met live muziek. Say what?! Ja echt! Deze combinatie geeft extra sfeer aan je bruiloft en je gasten zullen versteld staan. Natuurlijk willen jullie wel de beste bruiloft DJ boeken die iedereen de dansvloer op krijgt. Een professionele DJ staat garant voor een succesvolle avond en hij of zij zal jullie de hele avond vermaken met de beste muziek. Deze muziek heb je natuurlijk zelf uitgekozen... dus over smaak valt misschien nog te twisten. :) Geef van tevoren aan wat je wilt horen en de DJ's draaien het! Het grote voordeel aan een bruiloft DJ is, dat mocht de DJ ziek zijn, er altijd vervanging geregeld wordt. Ook niet onbelangrijk toch?

Bruiloftband kiezen

Kiezen jullie voor een bruiloftband of DJ? Wij snappen dat je hier tussen twijfelt, maar eerlijk is eerlijk... Een DJ is betaalbaarder en flexibeler dan een bruiloftband. Een DJ kan nagenoeg alle muziekstijlen draaien en kan vervangen worden wanneer hij of zij wegens privé omstandigheden niet kan optreden. Een bruiloftband daarentegen is beter in staat om de gasten op te zwepen en er samen een onvergetelijk feest van te maken. Jullie favoriete nummers kunnen op eigen wijze verolt worden en juist de eigen muziekstijl maakt een band erg gaaf en populair. Ben je zelf muzikaal aangelegd of wil een van je gasten een liedje zingen? Een band kan uiteraard ook een liedje begeleiden. Mocht je voor een bruiloftband kiezen, bedenk dan wel of je een band met zanger(es) wil en met of zonder blazer(s). Ook kan de band eventueel gecombineerd worden met een DJ. Er zijn bands die standaard of tegen een kleine meerprijs een DJ meenemen. Informeer vooraf bij de trouwlocatie of een band wel gepast is. Niet alleen qua grootte, maar ook qua volume en sfeer. 

Bruiloftband boeken

Karaoke op je bruiloft

Een karaoke op je bruiloft klinkt heel gezellig, nietwaar? Maar het moet wel bij het thema van jullie trouwdag passen. En bedenk wel dat niet iedereen van karaoke houdt. Dus om er voor iedereen een gezellig feestje van te maken, kun je het beste je wensen en ideeën met de DJ bespreken. Bekijk samen wat er mogelijk is en hoe je dit het beste kunt invullen. Je komt er al gauw genoeg achter of je gasten het leuk vinden of niet en anders kun je de karaoke na een aantal nummers skippen en de DJ z'n gang weer laten gaan. 

Liedjes voor op jullie bruiloft

Hebben jullie nog geen idee wat voor muziek er op de bruiloft gespeeld moet worden of vinden julliet het lastig om nummers te kiezen voor de ceremonie? Om alvast wat inspiratie op te doen, hebben wij een lijst gemaakt met liefdes liedjes van nu en vroeger. 

♥ Bruno Mars - Marry You
♥ Ed Sheeran - Perfect
♥ Racoon - Love You More
♥ Adele - Make You Feel My Love
♥ Jazon Mraz - I'm Yours
♥ John Legend - All Of Me
♥ Ronan Keating - When You Say Nothing At All
♥ Oasis - Wonderwall
♥ Enrique Iglesias - Hero
♥ Kelly Clarkson - A Moment Like This
♥ Ellie Goulding - Still Falling For You
♥ Whitney Houston - I Will Always Love You
♥ Extreme - More Than Words
♥ Shania Twain - You're Still The One
♥ Queen - Crazy Little Thing Called Love
♥ Bee Gees - How Deep Is Your Love
♥ Guus Meeuwis - Jij Bent De Liefde
♥ Harry Styles - Adore You
♥ Bløf - Alles Is Liefde
♥ Jonas Blue, Dakota - Fast Car

Wat betreft de muziek op jullie bruiloft is er van alles mogelijk. Alles valt en staat eigenlijk met jullie budget. Vraag daarom vrijblijvend informatie aan bij de DJ's, bands en/of live artiesten op onze website. 

Ook interessant

Trouwen? Lees hier wat er allemaal bij komt kijken!

Trouwen? Lees hier wat er allemaal bij komt kijken!

Ze zegt JA en nu?

Ze zegt JA en nu?

Wat moet je allemaal regelen voor een succesvol huwelijk

Wat moet je allemaal regelen voor een succesvol huwelijk

Kinderen op jullie trouwdag

Kinderen op jullie trouwdag
Bezoek ook de website:

Trouwen in Utrecht

Volg ons op social media