Ze zegt 'JA' en nu?

Huwelijksaanzoek

Heb je de liefde van je leven ten huwelijk gevraagd en heeft hij of zij volmondig ‘JA’ gezegd? Dan kunnen jullie beginnen met de voorbereidingen van het huwelijk. Want zoals je misschien wel weet, moet er heel wat geregeld worden. Voor jou als bruid is het uitkiezen van een trouwpak een van de belangrijkste dingen om te regelen. In dit artikel geven wij je tips hoe je het beste jouw trouwpak kunt uitkiezen. 

Begin op tijd met zoeken

Wij raden je aan om ongeveer zes maanden voor het huwelijk op zoek te gaan naar jouw perfecte trouwpak. Hiermee voorkom je een hoop stress en kun je in alle rust jouw trouwkostuum uitkiezen. Zeker wanneer je je trouwpak op maat wil laten maken, is het aan te raden om op tijd te beginnen. Let er wel op dat je niet eerder dan die zes maanden op zoek gaat, want in deze tijd kun je nog kilo’s afvallen of juist aankomen. Het zou zonden zijn wanneer de maten niet meer kloppen. 

Bruid en bruidegom

Trouwpakken heb je in verschillende soorten en stijlen

Trouwpakken zijn in verschillende soorten en stijlen verkrijgbaar. Verdiep je van tevoren in de stijlen van de trouwpakken, zo wordt de zoektocht naar een trouwpak een stuk gemakkelijker. Maak een moodboard op Pinterest en bewaar hier de mooiste trouwpakken. Wanneer je naar een trouwpakken expert gaat, kun je je eigengemaakte moodboard laten zien zodat zij ook een goed beeld krijgen van wat jij mooi vindt. Hieronder volgen de meest bekende stijlen.  

Trouwen in een smoking

De smoking is een tweedelig kostuum dat uit een broek en een jasje bestaat. De traditionele smoking is zwart en wordt gedragen met een zwarte vlinderdas. Deze dresscode wordt ook wel black tie genoemd. Je hoort bij deze stijl lakschoenen te dragen. Een smoking wordt meestal los gedragen zodat de broekriem zichtbaar wordt. Vind je dit niet mooi? Dan kun je ervoor kiezen om een jasje met taillesjerp te dragen. Wanneer je een smoking op je bruiloft draagt, weet je in ieder geval zeker dat je stijlvol gekleed bent. Je kunt ook je (dag)gasten vragen om een smoking te dragen. Hiermee wordt er een mooi geheel gecreëerd en het ziet er ook nog eens schitterend uit op de trouwfoto’s. Alvast wat inspiratie opdoen? Bekijk de smokings van Rietbergh.com

Trouwpak uitkiezen

Een jacquet dragen op de bruiloft

Met een jacquet zie je er echt heel stijlvol uit, maar komt wel iets minder vaak voor. De jacquet is formeler dan een smoking. Een jacquet geeft een unieke uitstraling en dit komt door de split die in de onderrug begint en de bijpassende knopen die daarnaast zitten. Een zwarte jacquet kan er heel mooi uitzien, maar ziet er natuurlijk wel iets minde feestelijk uit. Kies jij voor deze stijl? Dan wordt dit ook van de belangrijke gasten verwacht. De jacquet van de bruidegom moet wel net iets afwijken van de jacquet van de gasten. 

Rokkostuum als trouwkleding

Het rokkostuum is de meest formele stijl die je kunt kiezen voor je trouwdag. Het rokkostuum wordt ook wel het pinguïnpak genoemd. Bij een jacquet is het jasje rond weggesneden, maar bij een rokkostuum is het jasje redelijk kort met een scherpe punt. Wel heeft het een lang achterpand. Je hoort bij een rokkostuum ook een gilet te dragen, dit in de kleur zwart. Het rokkostuum valt onder de dresscode white tie. 

Trouwpak voor de bruidegom

Een ‘gewoon’ trouwpak dragen op jouw mooiste dag

Een trouwpak is natuurlijk nooit gewoon, maar de drie formeelste stijlen hebben we hierboven al omschreven. Ook kun je kiezen voor een modern trouwpak (colbert en pantalon) en daarnaast kun je bij de bovengenoemde stijlen altijd afwijken van de etiquette. Er is van alles mogelijk!  

Leuke adresjes

Crystal Cocktails

Crystal Cocktails

Mobiele cocktailbar voor op jullie trouwdag
Van der Zwart Trouw Jewelz

Van der Zwart Trouw Jewelz

eigen ontwerp is ook mogelijk
Edelsmederij Verweij

Edelsmederij Verweij

aparte trouwringen met de hand gemaakt
Mio trouwringen

Mio trouwringen

vraag ons gratis trouwringen magazine aan!
Bruidspaleis Den Haag

Bruidspaleis Den Haag

stijlvolle trouwpakken voor de bruidegom
Püttmann Juweliers Diemen

Püttmann Juweliers Diemen

bij uw mooiste dag horen de mooiste trouwringen...
Marc Lange Sieraden

Marc Lange Sieraden

goudsmid met een opvallend ontwerp
Metal Art

Metal Art

de bijzondere goudsmid

Ook interessant

De zoektocht naar het perfecte trouwpak

De zoektocht naar het perfecte trouwpak

Wat moet je allemaal regelen voor een succesvol huwelijk

Wat moet je allemaal regelen voor een succesvol huwelijk
Bezoek ook de website:

Trouwen in Utrecht

Volg ons op social media