Budgetproof trouwen, maar toch champagne

Champagne op je bruiloft

Champagne; een luxe en elegant drankje dat elke bruiloft naar een hoger niveau tilt. Het drankje werd ooit door een productiefout per ongeluk ontdekt, maar groeide al snel uit tot een favoriet op ieders feest. Tegenwoordig is een bruiloft niet compleet zonder een toast met een delicaat glas champagne. 

Toch wordt champagne vaak gezien als duur en onbereikbaar, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Ook trouwerijen met een kleiner kunnen toasten met een betaalbare, en toch lekkere champagne. Lees in dit artikel dat je ook uitstekende budgetproof champagne kunt vinden, zodat je kunt trouwen zonder consessies op dat gebied. 

Budgetproof champagne 

Champagne heeft onterecht een imago dat het alleen maar geschikt is voor de rijksten ter wereld. Bekende merken zoals Moët en Dom Perignon zijn natuurlijk erg duur en ongeschikt voor een budgetproof trouwerij, maar dit zijn niet de enige champagnes die er zijn. Op iedere trouwdag kan er geproost worden met dit vloeibare goud. 

Champagne voor een budget huwelijk

Wanneer je de kosten van je bruiloft laag wilt houden, maar graag met champagne wilt toosten, bieden 'Brut' champagnes de uitkomst! Dit zijn goed gebalanceerde flessen die bij iedereen in de smaak zal vallen. Daarnaast vallen ze onder de goedkopere lijn van de bekende champagnehuizen. 

De Piper-Heidseick Brut is een uitstekend voorbeeld van betaalbare champagne. Het is een champagnehuis met een rijke traditie en een consistentie kwaliteit. 

Prijs van budget champagne bij Topdrinks.nl

Champagne is er in allerlei soorten kleuren en smaken, maar ook budgetten. Door gebruik te maken van online slijterijen kan je op voorhand gemakkelijk uitrekenen wat je aan champagne kwijt bent. Ga ervanuit dat je per gast 1 glas champagne kwijt bent. Per standaardfles van 75 cl. haal je ongeveer 5 tot 7 glazen champagne. 

Champagne drinken

Mocht de goedkoopste champagne niet binnen budget vallen, dan bieden andere mousserende wijnen ook uitkomst. Denk bijvoorbeeld aan prosecco. Het levert een soorgelijke tintelende smaakervaring op tegen een lagere prijs. Toost samen met je kersverse echtgenoot op jullie nieuwe leven samen, met een glas bubbels die past bij elk budget. 

Alcoholvrij toosten op jullie bruiloft

Komen er ook kinderen op jullie trouwdag of zijn er gasten die een alcoholvrij drankje willen nuttigen omdat ze zwanger zijn of terug naar huis moeten rijden? Tijdens het feestelijke moment willen zij uiteraard gezellig mee toosten! Voor de kids bestaat er speciale alcoholvrije kinderchampagne. Maar je kunt de kids natuurlijk ook laten mee toosten met een glas limonade in zo'n chique champagne glas. Dat vinden ze prachtig! En die ene zwangere vriendin of de "BOB" kunnen ook gezellig mee drinken, want er is een ruime keus in alcoholvrije bubbels. 

Ook interessant

Het decoreren van een bruiloft

Het decoreren van een bruiloft

Wat moet je allemaal regelen voor een succesvol huwelijk

Wat moet je allemaal regelen voor een succesvol huwelijk

De trouwdatum vastleggen

De trouwdatum vastleggen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Utrecht

Volg ons op social media