Ontwerp jouw eigen trouwkaart

Trouwkaarten ontwerpen

Ga je trouwen? Dan wil je dit fantastische nieuws natuurlijk kenbaar maken met een unieke trouwkaart. Je kunt kiezen voor een kant-en-klaar ontwerp, maar tegenwoordig kun je gewoon lekker thuis op de bank jouw eigen trouwkaart ontwerpen. Heb je nog enige twijfels? Don't worries! Voordat je de trouwkaarten gaat versturen, kun je een gratis proefdruk ontvangen om te kijken of alles naar wens is. Lees in dit blog alles over unieke trouwkaarten. 

Hoe komt jouw trouwuitnodiging eruit te zien?

De trouwuitnodiging is het allereerste wat je gasten zullen zien van jullie trouwdag. Voordat je dus je trouwkaart kunt ontwerpen, moet je erst weten hoe jouw bruiloft er ongeveer uit komt te zien. Hanteren jullie een bepaald thema of worden er bepaalde kleuren gebruikt? Laat dit dan terugkomen in jouw trouwkaart. Er zijn honderden voorbeeld trouwkaarten op internet te vinden, maar voor een uniek exemplaar start je met een blanco kaart. Je kunt zelf tekst, plaatjes of een foto van jullie samen toevoegen. 

Trouwkaart maken

Wat komt er allemaal in een trouwkaart te staan?

Je kunt op de voorkant beginnen met de titel "Wij gaan trouwen!". Vermeld hierbij jullie namen. Volgens de etiquette komt de naam van de bruid eerst en moeten voor- en achternamen vermeld worden. Maar tegenwoordig houdt men zich niet meer zo streng aan de etiquette en doet men wat goed voelt. Het belangrijkste is dat je gasten weten wie er gaan trouwen. Daaronder vermeld je de trouwdatum, de locatie(s), het adres van de locatie(s) en het tijdstip van aanvang. Als optie kun je de gegevens van de ceremoniemeester in de kaart vermelden. Heb je nog speciale wensen? Voeg dan ook een cadeautip toe. En vergeet de RSVP niet! Met een RSVP vraag je je gasten om voor een bepaalde datum te reageren op de uitnodiging. Zo weet je hoeveel gasten er ongeveer op jullie grote dag aanwezig zullen zijn. 

Diverse thema's 

Trouwuitnodigingen zijn in verschillende thema's verkrijgbaar. Ga je trouwen in vintage stijl? Dan hoort daar natuurlijk een vintage trouwkaart bij. Alle voorbeeld kaarten zijn naar wens aan te passen. Lettertypes en kleuren kun je wijzigen en zelfs een eigen foto toevoegen is mogelijk. 

Menukaarten voor de bruiloft

En verder....

Natuurlijk komt er nog veel meer bij een huwelijk kijken dan alleen de trouwkaarten. Denk bijvoorbeeld aan de trouwringen, bloemist, fotograaf, trouwvervoer en niet vergeten de trouwkleding. Als bruid en bruidegom moet je perfect met elkaar matchen. De bruidegom mag bijvoorbeeld niet witter gekleed gaan dan de bruid. Bij de Honeymoonshop.nl kun je alvast wat inspiratie op doen. Ze hebben een prachtige collectie trouwjurken en trouwpakken in alle prijsklassen. Bij de Honeymoon Shop zorgen de styulisten voor de perfecte styling en weten zij altijd de weg naar de best passende merken. Door de bruidsparen te leren kennen en persoonlijke aandacht te geven, kunnen zij het beste bieden in alle prijssegementen voor jou en je bruidegom. "The Perfect Match" wordt dit ook wel genoemd.  

Wij hopen dat je gasten versteld zullen staan van jouw eigen ontworpen trouwkaart. Wij wensen jullie heel veel succes met alle voorbereidingen! De foto's op deze pagina zijn van Kaartje2go. 

Leuke adresjes

Kaartje2go

Kaartje2go

ruime keuze trouwkaarten | als beste getest
Gupje

Gupje

unieke trouwkaarten - eigen wensen zijn gratis
Blitz! Ballonnen, Decoraties & Styling

Blitz! Ballonnen, Decoraties & Styling

sfeermaker met unieke decoratie
Trouwkaarten.nl

Trouwkaarten.nl

de grootste aanbieder & drukker van trouwkaarten

Ook interessant

Zo maak je trouwkaarten die perfect bij jullie passen

Zo maak je trouwkaarten die perfect bij jullie passen

Wat moet je allemaal regelen voor een succesvol huwelijk

Wat moet je allemaal regelen voor een succesvol huwelijk
Bezoek ook de website:

Trouwen in Utrecht

Volg ons op social media