Zo maak je trouwkaarten die perfect bij jullie passen

Zelf je trouwkaart ontwerpen

Trouwkaarten maken die perfect bij jullie passen, hoe doe je dat? Het ontwerpen van je eigen trouwkaart is superleuk! Of je creatief bent aangelegd of hier juist totaal geen feeling voor hebt, in beide gevallen kun je je eigen trouwkaart ontwerpen. Online bij diverse trouwkaarten aanbieders vind je namelijk handige tools om de mooiste uitnodigingen voor de bruiloft te maken. Je kunt je eigen foto's toevoegen, gebruik maken van diverse symbolen en de kleuren aanpassen die perfect bij het thema van jullie grote dag passen. Wil je je trouwkaart volledig zelf ontwerpen? Ook dat is mogelijk! Je begint dan met een blanco kaart en deze kun je vervolgens helemaal naar wens invullen. Lees gauw verder want wij leggen je uit hoe je de mooiste trouwkaarten maakt die perfect bij jullie passen. 

Trouwkaarten maken die perfect bij jullie thema passen

Ben jij al druk bezig met het plannen van je bruiloft? Dan heb je vast al met je partner het thema voor deze grote dag besproken. Waarschijnlijk hebben jullie gekozen voor een kleur die jullie steeds terug laten komen. Of kies je juist voor bohemian, landelijk of een ander thema. Hoe dan ook; je wil natuurlijk dat de trouwkaarten perfect bij jullie passen. Tegenwoordig is er online van alles mogelijk wat betreft het ontwerpen van de trouwkaart. Met een handige ontwerptool kun je online de tofste uitnodigingen voor het huwelijk maken. Het lijkt veel werk, maar dat valt echt reuze mee! 

Trouwkaart ontwerpen met foto

Hoe ontwerp ik de mooiste trouwkaarten?

Hartstikke leuk natuurlijk, het ontwerpen van je eigen trouwkaart. Maar waar moet je op letten en hoe gaat het precies in zijn werk? Bij de meeste trouwkaartenaanbieders kun je je eigen trouwkaarten ontwerpen en hieronder leggen we uit hoe dat ontwerpproces er ongeveer uitziet. Dit is natuurlijk per trouwkaarten aanbieder verschillend. 

 • Doe inspiratie op bij verschillende trouwkaarten aanbieders. Kijk wat het aanbod is en welke kaarten jou het meest aanspreken. Vind je het lastig om een keuze te maken? Markeer dan de leukste kaarten als favoriet, zo kun je ze later gemakkelijk weer terugvinden en dan wordt de keuze vast een stuk gemakkelijker!
   
 • Nu je je favoriete trouwkaart hebt gevonden, kun je beginnen met het ontwerpen van de kaart. Maar lees ook even ons artikel "Etiquette trouwkaarten; zo hoort het". Zo weet je in ieder geval zeker dat je geen belangrijke informatie vergeet zoals de datum, locatie, tijd, eventuele cadeauwensen en andere zaken waar de gasten rekening mee moeten houden. Heb je dit allemaal in kaart gebracht? Selecteer dan jouw favoriete kaart en begin met het ontwerpen hiervan. 
   
 • Bij het ontwerpen van de trouwkaart, kun je je gaan focussen op het design. Maak gebruik van de verschillende lettertypes en experimenteer hiermee. Pas ook de kleuren aan en voeg eventueel jullie eigen foto toe. Maak gebruik van de diverse symbolen en maak de kaart die perfect bij jullie en het thema van de bruiloft past.
   
 • Waarschijnlijk ben jij al een tijdje bezig met het ontwerpen van je eigen trouwkaart. Het kan zijn dat je hierdoor foutjes over het hoofd ziet. Laat de kaart daarom checken door een ander, bijvoorbeeld door jouw ceremoniemeester. Vervolgens kun je een proefdruk bestellen. Deze is meestal gratis, maar enkele trouwkaarten aanbieders vragen hier tot max. € 1,00 voor. 
   
 • Heb je je proefdruk ontvangen en ben je hier tevreden over? Dan kun je je trouwkaarten bestellen. Je kunt de trouwkaarten als pakketje bij je thuis laten bezorgen met adresstickers en enveloppen en dan vervolgens zelf op de bus doen. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de trouwkaarten direct te versturen door de trouwkaartenspecialist. Zo heb je er zelf helemaal geen omkijken meer naar. Maak een account aan en voer hier alle adressen in. Je gasten worden in ieder geval verrast met een unieke uitnodiging!

Trouwkaart met tweeluik

Een gratis proefdruk bestellen

Helaas zien we ze geregeld voorbij komen; trouwkaarten met spelfouten of waar belangrijke informatie ontbreekt. Dit is natuurlijk een ware nachtmerrie als het om de uitnodigingen voor de bruiloft gaat. Daarom bieden de trouwkaartspecialisten een gratis proefdruk aan zodat je alle informatie nog even kunt checken. Daarna kun je de eventuele gemaakte foutjes herstellen en de trouwkaarten definitief bestellen en versturen. 

Nog meer drukwerk voor jullie bruiloft...

Met alleen de trouwkaarten ben je er natuurlijk nog niet. Er is nog veel meer drukwerk voor jullie grote dag. Je kunt de huisstijl voor jullie bruiloft doorvoeren in bijvoorbeeld de save the date kaartjes om te zorgen dat iedereen erbij is. Denk ook aan tafelkaartjes, menukaarten en bedankkaartjes. Wil je geen save the date kaart versturen? Kies dan voor een verlovingskaart om kenbaar te maken dat jullie gaan trouwen. 

Wij wensen je heel veel succes met het maken van de trouwkaarten die perfect bij jullie passen.
De foto's in dit artikel zijn van Koningkaart. 

Leuke adresjes

Kaartje2go

Kaartje2go

ruime keuze trouwkaarten | als beste getest
Koningkaart

Koningkaart

zelf online jullie trouwkaart ontwerpen

Ook interessant

Trouwen? Lees hier wat er allemaal bij komt kijken!

Trouwen? Lees hier wat er allemaal bij komt kijken!

Ontwerp jouw eigen trouwkaart

Ontwerp jouw eigen trouwkaart
Bezoek ook de website:

Trouwen in Utrecht

Volg ons op social media