Trouwen in de gemeente Zandvoort

Zandvoort_trouwen

Als je gaat trouwen, kun je met de gemeente waar je gaat trouwen afspraken maken over het sluiten van jouw huwelijk. Bijvoorbeeld over de locatie, de datum en het tijdstip. Ook kun je afspraken maken over hoe de ceremonie er uit komt te zien. Het is verplicht dat er getuigen aanwezig zijn als je het ja-woord geeft. Dit kunenn er minimaal twee en maximaal vier zijn. Wil je gratis trouwen? Het is mogelijk om in de gemeente gratis te trouwen. Er zijn dan minder mogelijkheden. 

Voorwaarden

• Je bent niet met iemand anders getrouwd.
• Je bent 18 jaar of ouder.
• Je hebt geen bloedverwantschap met je partner, bijvoorbeeld (half)broer, (half)zus, kind.
• Jouw getuigen zijn 18 jaar of ouder. 

Melding voorgenomen huwelijk

Je kunt jouw plannen al 1 jaar voor de trouwdag melden. Meld het uiterlijk twee weken van tevoren. Moet je bij de gemeente documenten aanleveren die uit het buitenland komen? Houd er dan rekening mee dat twee weken te kort kunnen zijn. Hoe meld je dat je wilt trouwen? Neem contact op met de gemeente waar je wil trouwen. 

Trouwlocaties

Trouwen in Zandvoort kan niet alleen in het pittoreske gemeentehuis, maar ook op locatie. Denk hierbij aan een vand e vele strandpaviljoens, het circuit of een andere locatie naar keuze. Kies je voor een andere locatie dan het gemeentehuis, dan gaat dit in overleg met de eigenaar van de locatie en de werkeenheid Burgerzaken van de gemeente Zandvoort. In het gemeentehuis kun je trouwen in de Raadzaal. Die is bereikbaar via het bordes. 

Zelf een trouwlocatie kiezen

Je kunt zelf kiezen waar je trouwt. Misschien wil je trouwen op een plek waar je een bijzondere herinnering aan hebt. De gemeente moet toestemming geven voordat je op deze plek mag trouwen. De locatie moet aan verschillende voorwaarden voldoen. Daarom is het verstandig op tijd contact op te nemen met de gemeente. Die kan je ook vertellen of je eventueel nog vergunningen nodig hebt. 

Trouwen-in-Zandvoort

Trouwambtenaren

In Zandvoort worden huwelijken voltrokken door speciale trouwambtenaren, de buitengewone ambtenaren burgerlijke stand (BABS). Uitzondering hierop volrmen de kosteloze huwelijksvoltrekkingen op de dinsdagochtend, deze worden voltrokken door een ambtenaar burgerlijke stand van de werkeenheid Burgerzaken. Het is mogelijk om een verzoek in te dienen om een huwelijk te laten voltrekk en door een BABS die benoemd is in een andere gemeente of door iemand anders, deze moet dan wel aan bepaalde criteria voldoen. De BABS neemt ongeveer drie weken voor de trouowdatum contact op met het bruidspaar voor het maken van een afspraak voor een gsprek. In dit gesprek kun je je wensen ten aanzien van de inhoud van de trouwceremonie afstemmen. In Zandvoort duurt een ceremonie maximaal 45 minuten, inclusief binnenkomst, officiële voltrekking, toespraak, feliciteren en het maken van foto's en tot slot het vertrek. Je wordt verzocht hiermee in je planning rekening te houden. 

Kosten huwelijk

Gemeentehuis

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en om 14.00 en 15.00 uur: € 476,10
Zaterdag om 10.00 en 11.00 uur: € 1.095,50
Zondag (alleen op de 1e zondag van de maand) om 10.00 en 11.00 uur: € 1.471,45

Op een andere plek

Maandag t/m vrijdag van 09.00 t/m 22.00 uur: € 519,05
Zaterdag van 09.00 t/m 22.00 uur: € 1.049,90
Zondag van 09.00 t/m 22.00 uur: € 1.161,70

Overige kosten

Trouwboekje: € 25,65
Uittreksel geboorteakte: € 14,00
Eventueel uittreksel van een eerder ontbonden huwelijk: € 15,10
Getuige van de gemeente, per getuige: € 24,60
Annuleren huwelijk tot 61 dagen vor de trouwdatum: € 24,05
Annuleren huwelijk vanaf 60 dagen voor trouwdatum: 10% van de kosten, met een minimum van: € 100,00

Gratis trouwen

  • Dinsdag om 09.00 en 09.30 uur.
  • Er mogen maximaal 10 personen aanwezig zijn.
  • Er is geen toespraak of ceremonie.
  • Een van beide partners moet ingeschreven staan in de gemeente Zandvoort.

Meer informatie over trouwen in de gemeente Zandvoort

Gemeente Zandvoort
Swaluëstraat 2
2042 KB Zandvoort
Tel: 14 023 
Website: www.zandvoort.nl
E-mail: trouwen@zandvoort.nl
Bezoek ook de website:

Trouwen in Utrecht

Volg ons op social media