Trouwen in de gemeente Medemblik

Als jullie willen trouwen in de gemeente Medemblik in Noord-Holland, dan zul je al snel merken dat deze gemeente alle informatie en mogelijkheden duidelijk en overzichtelijk heeft geplaatst op de eigen website van de gemeente Medemblik. Je vindt hier alle stappen die je moet nemen bij de voorbereiding op het trouwen.
 

Medemblik_trouwen

De voorbereiding op de trouwdag

Die voorbereiding op het trouwen in Noord-Holland start bij de melding van het voorgenomen huwelijk en eindigt bij het moment dat jullie volmondig "JA" antwoorden op die ene belangrijke vraag van de trouwambtenaar van de gemeente Medemblik of van een zelfstandige trouwambtenaar.
 

De melding van het voorgenomen huwelijk

Bij die verplichte melding van het voorgenomen huwelijk moet je in ieder geval alvast een aantal gegevens doorgeven. Dit moet je uiterlijk 2 weken voor de trouwdatum hebben geregeld. Dat kan eenvoudig online met DigiD, op de website van de gemeente. Je moet hiervoor een aantal punten doorgeven:

 • de trouwdatum
 • de trouwlocatie in de gemeente Beek
 • de namen van jullie getuigen
 • de door jullie gekozen trouwambtenaar
 • willen jullie wel of geen trouwboekje
 • kopieën van jullie ID bewijzen


De trouwambtenaren van de gemeente Medemblik

De gemeente Medemblik heeft zelf een aantal trouwambtenaren in dienst. Je zult deze ook onder de noemer BABS tegen komen. Dat staat voor Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Je kunt vooraf een afspraak maken met de trouwambtenaar om de trouwceremioie te bespreken.

 

Trouwen-in-Medemblik

Een zelfstandige trouwambtenaar kiezen

Kiezen voor een trouwambtenaar van de gemeente Medemblik is niet verplicht. Jullie mogen ook een eigen zelfstandige trouwambtenaar boeken.
Ook kun je een willekeurig iemand als jullie trouwambtenaar voor 1 dag te benoemen. Bijvoorbeeld een familielid, goede vriend, etc.. Dat moet wel worden doorgegeven aan de gemeente. Als je er voor kiest dat een vriend, vriendin, familielid e.d. jullie trouwambtenaar voor 1 dag wordt, dan moet er bij de trouwceremonie wel een bevoegde ambtenaar aanwezig zijn om te controleren dat de trouwceremonie wel op geldige wijze plaats wordt voltrokken. 


De trouwlocaties in de gemeente Medemblik

Zoals in bijna alle gemeentes in Noord-Holland mag je ook in de gemeente Medemblik op iedere locatie trouwen waar jullie dat graag willen. Bijna iedere locatie moeten we eigenlijk zeggen want uiteraard moet zo'n zelf gekozen trouwlocatie wel voldoen aan een aantal voorwaarden en veiligheidsregels. Bijvoorbeeld de veiligheid van de locatie in de breedste zin van het woord, goede zeden, geen parkeeroverlast, een kleedruimte van de trouwambtenaar, geen overlast, etc...

 

Mogelijkheden en tijden van het trouwen in de gemeente Medemblik

 • Trouwen in het gemeentehuis in Wognum,
  van ma t/m do, 9.00 -17.00 uur, vrijdag 9.00-13.00 uur 
 • Trouwen in het gemeentehuis Wognum met een verkorte trouwceremonie, op maandag, dinsdag en woensdag tussen 10.00 -15.00 uur
 • Trouwen op een zelfgekozen locatie kan de hele week, van maandag t/m zondag dus.

Omdat de kosten voor het trouwen in Medemblik uiteraard tussentijds kunnen wijzigen, verwijzen we je hiervoor naar de trouwpagina in de website van de gemeente Medemblik. 

 

Gratis trouwen in de gemeente Medemblik

Voor het gratis trouwen moet 1 van jullie in de gemeente wonen. Hierbij mogen alleen de getuigen aanwezig zijn. Minimaal 2 en maximaal 4 getuigen. Heb je er nog vragen over? Neem dan contact op met de gemeente Medemblik. 

Meer informatie over trouwen in de gemeente Medemblik

Gemeente Medemblik
Bezoekadres: Dick Ketlaan 21, 1687 CD Wognum
Postadres: Postbus 45, 1687 ZG Wognum
Tel: 0229 85 60 00
Website: www.medemblik.nl
E-mail: info@medemblik.nl

Trouwbedrijven gemeente Medemblik


Trouwen op Wielen

Trouwen op Wielen

Medemblik

Veel gestelde vragen over Trouwen in Medemblik

De getuigen bij het huwelijk moeten tenminste 18 jaar zijn. Er moet bij aanmelding een kopie van het legitimatiebewijs worden afgegeven. En er moeten minimaal 2 getuigen bij de huwelijksvoltrekking aanwezig zijn en maximaal 4.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Utrecht

Volg ons op social media