Trouwen in de gemeente Laren

Laren_trouwen

De verbintenis komt tot stand door het afleggen van een verklaring tegenover de ambtenaar van de burgerljike stand die daarvan een huwelijksakte opmaakt. Je kunt trouwen in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden. Voor meer informatie daarover kun je terecht bij een notaris.

Aangifte huwelijk

Wil je trouwen? Dan moet je contact opnemen met de gemeente waar het huwelijk gaat plaatsvinden. Dit kan direct via het digitale loket of telefonisch. Voor het huwelijk moet er een melding van voorgenomen huwelijjk worden ingevuld. Digitaal kan dit met je DigiD of via een "Melding voorgenomen huwelijk". Je stuur de melding van het voorgenomen huwelijk naar de gemeente waar je gaat trouwen. Je hoeft dan niets meer in je woongemeente te regelen. Denk wel aan het doorgeven van een eventuele aanpassing van het naamgebruik na de huwelijksvoltrekking en een eventuele adreswijziging. Het formulier melding voorgenomen huwelijk moet minstens twee weken en maximaal een jaar voor de trouwdatum bij de gemeente ontvangen zijn. Ben je in het buitenland geboren, heb je in het buitenland gewoond en/of bezit je niet de Nederlandse nationaliteit? Dan moet je nog steeds documenten overleggen. Neem dan contact op met de afdeling Burgerzaken 14 035. 

trouwen_Laren

Getuigen

Er zijn minimaal 2 en maximaal 4 getuigen nodig voor het huwelijk. BGetuigen verklaren met hun handtekening dat e getuige zijng weest van het sluiten van jouw huwelijk. Zij zijn dus erg belangrijk in een ceremonie. Het is verstandig om goed na te denken wie je als getuige gaat vragen. Vaak vindt men het een grote eer en een blijk van waardering of bevestiging van goede vriendschap als ze jouw getuige mogen zijn. Het wordt zo ook voor deze getuigen een erg speciale dag. Jouw getuigen moeten 18 jaar of ouder zijn. Van de getuigen heeft de gemeente kopieën van geldige legitimatiebewijzen nodig. Als je geen eigen getuigen hebt, kun je de gemeente vragen getuigen ter beschikking te stellen. 

Trouwlocaties

Voor het voltrekken van een huwelijk, kun je in de BEL-gemeenten kiezen uit verschillende trouwlocaties.

  • BEL-kantoor Trouwzaal
  • Brinkhuis Laren
  • Johanneskerk
  • Raadhuis
  • Singer Museum en Theater
  • Vrije locatie (op verzoek)

Trouwambtenaren

Je kunt je voorkeur aangeven voor een trouwambtenaar. De trouwambtenaar verzorgt de huwelijksvoltrekking. Ongeveer twee weken voor de officiële datum maakt de ambtenaar een afspraak met jullie. Tijdens het gesprek bespreek je je persoonlijke wensen rondom de huwelijksvoltrekking. Bij een gratis huwelijk neemt de trouwambtenaar van tevoren geen contact op. Er wordt bij een gratis huwelijk geen toespraak gehouden. 

Kosten huwelijk

Maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur in het gemeentehuis: € 426,00
Maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur op een bijzondere locatie: € 525,00
In het gemeentehuis op andere dagen en tijdstippen in overleg met team Publiek: € 587,50
Op een bijzondere locatie tussen 17.00 uur en 20.00 uur: € 828,88
Zaterdag tussen 09.00 en 20.00 uur op een bijzondere locatie: € 828,00
Trouwboekje bij gratis huwelijk of een duplicaat: € 21,50
Getuige van de gemeente, per persoon: € 72,00
Benoeming beëdigde trouwambtenaar: € 187,00

Let op! De bijzondere locaties brengen ook kosten in rekening. 

Gratis huwelijk

Gratis trouwen kan in de gemeente Laren op maandag om 10.00 uur. Hiervoor neem je telefonisch contact op met Team Publiek. Je kunt bellen op telefoonnummer: 14 035. 

Meer informatie over trouwen in de gemeente Laren

Gemeente Laren
Eemnesserweg 19
1251 NA Laren
Tel: 14 035
Website: www.laren.nl
E-mail: info@laren.nl

Trouwbedrijven gemeente Laren


OneLife Film

OneLife Film

LarenBezoek ook de website:

Trouwen in Utrecht

Volg ons op social media