Trouwen in de gemeente Heemskerk

Heemskerk_trouwen

Ben je van plan te gaan trouwen? Gefeliciteerd! Voor veel mensen is de dag waarop dit plaatsvind 'de mooiste dag van hun leven'. Maar een dag als deze brengt nogal wat voorbereidingen met zich mee. Vragen die je jezelf stelt zijn: waar en wanneer gaan we melding doen van het voorgenomen huwelijk, waar en wanneer gaan we trouwen, wie zijn onze getuigen, hoeveel gasten nodigen we uit en wel of geen feest? Vragen waarop je samen een antwoord dient te vinden. Op deze pagina vind je alle informatie die je moet weten om te kunnen trouwen in de gemeente Heemskerk. 

Melding huwelijk

Je moet voordat je gaat trouwen officieel een melding doen van jouw voorgenomen huwelijk. Dat kan in iedere willekeurige gemeente, maar de voorkeur heeft dit te doen in de gemeente waar ook het huwelijk voltrokken gaat worden. De melding is kosteloos en je moet een geldig legitimatiebewijs meenemen. De melding moet tenminste 14 dagen voor de trouwdatum plaatsvinden en is maximaal 1 jaar geldig. 

1_Rolls_Rent_de_Trouwauto_Specialist_Trouwvervoer
Foto: Rolls Rent de Trouwauto Specialist - Trouwvervoer in Heemskerk

Trouwlocaties

 • Gemeentehuis Heemskerk
 • Slot Assumburg
 • Chateau Marquette

Locatie naar keuze

Je kunt ook kiezen om te trouwen op een locatie naar keuze, passend bij jouw eigen stijl. Er is heel veel mogelijk in Heemskerk. De locatie moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • Representatief en waardig.
 • Toegankelijk en openbaar (dus niet je eigen woonkamer).
 • Overdekt alternatief als de ceremonie in de openlucht plaatsvindt.
 • Aparte ruimte waar de trouwambtenaar zich om kan kleden.
 • Het volgende dient aanwezig te zijn: een spreekgestoelte, een tafel voor ondertekenen van de akte, eventueel muziek en een geluidsinstallatie, een glas water voor de trouwambtenaar en de bode. 

Denk ook aan het volgende:

 • De locatie dient (brand)veilig te zijn. Het kan zijn dat je voor de locatie een evenementenvergunning of een vergunning voor brandveilig gebruik nodig hebt. Deze vergunningen moet je zelf aanvragen.
 • Houd rekening met de veiligheid op de openbare weg. Deze mag niet in het geding komen door mogelijke parkeerproblemen.

Wil je trouwen op een locatie naar keuze? Dan dien je daarvoor toestemming te vragen bij de gemeente. Dat kan ook online op de website van de gemeente Heemskerk. De locatie wordt dan tijdelijk aangemerkt als trouwlocatie. Het duurt ongeveer 2 weken voor je een reactie krijgt op je aanvraag. Houd daar rekening mee in je planning. 

Trouwambtenaren

Het huwelijk wordt voltrokken doro een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS). Dit zijn medewerkers in dienst van de gemeente Heemskerk die speciaal gevoegd zijn om paren in het echt te verbinden. Ruim voor de trouwdatum neemt de trouwambtenaar contact met je op om te bespreken wat je wensen en verwachtingen zijn van de huwelijksvoltrekking. 

Kosten huwelijk

Variant 1

Maandag en dinsdag om 09.00 uur in de vergaderruimte, alleen voor inwoners van Heemskerk in aanwezigheid van twee getuigen. 

 • Trouwboekje: € 47,90
 • Getuige van de gemeente: € 108,20

Variant 2

Maandag en dinsdag tussen 10.00 en 16.00 uur in de vergaderruimte, alleen voor inwoners van Heemskerk, met maximaal 10 personen inclusief bruidspaar en getuigen (vraag bijd e gemeente naar de voorwaarden).

 • Kosten inclusief trouwboekje: € 161,75

Variant 3

De trouwzaal van het gemeentehuis, Château Marquette, Slot Assumburg of eigen gekozen locatie.

Maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur: € 431,40
Maandag t/m vrijdag vanaf 17.00 uur: € 644,50
Zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur: € 644,50
Zaterdag vanaf 17.00 uur en zondag: € 1.076,00

De bedragen zijn exclusief zaalhuur en recpetie bij Château Marquette, Slot Assumburg of eigen gekozen locatie.

Overige kosten

Het benoemen van een BABS die in een andere gemeente werkzaam is: € 134,95
Omzetten partnerschap in huwelijk: € 108,20

Meer informatie over trouwen in de gemeente Heemskerk

Gemeente Heemskerk
Maerten van Heemskerckplein 1
1964 EZ Heemskerk
Tel: 14 0251
Website: www.heemskerk.nl
E-mail: post@heemskerk.nl

Trouwbedrijven gemeente Heemskerk


Sprekendeliefde

Sprekendeliefde

Heemskerk
Rolls Rent de Trouwvervoer Specialist

Rolls Rent de Trouwvervoer Specialist

HeemskerkBezoek ook de website:

Trouwen in Utrecht

Volg ons op social media