Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter


Trouwen in de gemeente Gooise Meren

Bijzondere trouwlocatie in Bussum
Foto: Fier Bussum

Ga je trouwen in de gemeente Gooise Meren? Dan meld je dat bij de gemeente. Je kunt jouw melding online doen. Je hebt hiervoor de DigiD van jezelf en je partner nodig. Op deze pagina lees je alle mogelijkheden wat betreft een huwelijk in gemeente Gooise Meren.

Melding voorgenomen huwelijk

• Vroeger ging je in ondertrouw bij de woongemeente. Tegenwoordig doe je jouw melding voorgenomen huwelijk bij de gemeente waar je gaat trouwen.
• Als je trouwt in Gooise Meren, dan moet je dit maximaal 1 jaar van tevoren bij de gemeente aangeven, maar uiterlijk 14 dagen voor de dag waarop je trouwt.
• De melding is 1 jaar geldig.
• Wacht je langer dan 1 jaar met het sluiten van je huwelijk? Meld dan jouw voornemen opnieuw.

Rederij Belle
Foto: Rederij Belle

Keuze achternaam

Als je gaat trouwen, kun je kiezen welke achternaam jij en je partner in het vervolg willen gebruiken. Je keuze dien je in bij de gemeente waar je gaat trouwen. 

Getuigen

Bij het sluiten van een huwelijk is het verplicht om getuigen te hebben. Dat kunnen 2,3 of 4 getuigen zijn. Iedereen boven de 18 jaar mag getuige zijn. Lut het niet om zelf 2 getuigen te vinden voor het huwelijk? Dan kun je ook gebruik maken van de getuigen van de gemeenten. Voor meer informatie over het gebruik van deze getuigen kun je contact opnemen met de gemeente via 035-2070000.

Trouwlocaties

Je kunt in Gooise Meren in principe elkaar overal het ja-woord geven. Wel moet de locatie openbaar toegankelijk zijn en aan bepaalde voorwaarden voldoen. Daarnaast kent Gooise Meren een aantal veelgebruikte trouwlocaites. Neem voor beschikbaarheid en kosten altijd eerst contact op met de trouwlocatie. 

• Stadhuis Naarden
• De Kazerne Muiden
• Vrije locatie
• Forteiland Pampus of een varende boot

Rederij Belle in Muiden heeft vier sfeervolle salonboten beschikbaar voor jouw mooiste dag. Hiermee kun je varen over de Amstel en door de Amsterdamse grachtengordel. Alle salonboten zijn aangewezen als officiële trouwlocaties van de gemeente Amsterdam. Dat betekent dat je ook echt elkaar het ja-woord kunt geven op een boot. 

Fier Bussum is een officiële trouwlocatie in de gemeente Gooise Meren. Wil je je bruiloft buiten vieren of liever binnen in één van de sfeervolle ruimtes? Bij Fier Bussum doen zij hun uiterste best om het Fort om te toveren tot jouw droom trouwlocatie nabij Utrecht. 

Trouwambtenaren

In de Gooise Meren zijn er verschillende ervaren trouwambtenaren. Zij kunnen jullie ceremonie leiden. De trouwambtenaren werken vogels een variabel rooster en worden afhankelijk van jouw trouwdatum aan een bruidspaar toegewezen. Heb je zelf een bepaalde voorkeur voor één van de trouwambtenaren? Laat deze keuze dan al bij de melding voorgenomen huwelijk aan de gemeente weten. Je hoort dan zo snel mogelijk of de trouwambtenaar beschikbaar is. De trouwambtenaar neemt ongeveer 4 weken van tevoren contact met je op voor het maken van een afspraak. Samen kun je in een persoonlijk gesprek jouw huwelijkswensen bespreken. 

Fier Bussum
Foto: Fier Bussum

Kosten 

Aan een melding van het voorgenomen huwelijk zijn geen kosten verbonden. Je kunt op maandagochtend om 09.00 en om 09.30 uur gratis trouwen in het gemeentehuis in Bussum. Gratis trouwen kan alleen als één van beide partners in gemeente Gooise Meren woont. Voor het bruidspaar en de getuigen (maximaal 4) zijn er stoelen aanwezig. Daarnaast kunnen 4 personen de ceremonie staand bijwonen. Wonen jullie allebei niet in de gemeente Gooise Meren? Dan kun je neit gratis trrouwen, maar kun je wel kiezen voor de eenvoudige ceremonie op dinsdagochtend. Wil je op een ander moment of andere trouwlocatie trouwen? Dan zijn hieraan extra kosten verbonden. Informeer hiervoor altijd eerst bij de trouwlocatie van jouw keuze. 

Meer informatie over trouwen in de gemeente Gooise Meren

Gemeente Gooise Meren
Brinklaan 34
1404 EP Bussum
Tel: 035-2070000
Website: www.gooisemeren.nl
E-mail: info@gooisemeren.nl