Trouwen in de gemeente Blaricum

Blaricum_trouwen

Wil je trouwen? Dan moet je contact opnemen met de gemeente waar het huwelijk voltrokken gaat worden. Zij geven je informatie hoe het huwelijk wordt voltrokken en welke documenten je hiervoor nodig hebt. Voor het huwelijk moet er een melding van het voorgenomen huwelik worden ingevuld. Deze melding stuur je naar de gemeente waar je gaat trouwen. Je hoeft dan niets meer in jouw woongemeente te regelen. Denk wel aan het doorgeven van een eventuele aanpassing van het naamgebruik na de huwelijksvoltrekking en een eventuele adreswijziging. Het formulier melding voorgenomen huwelijk moet minstens twee weken en maximaal 1 jaar vóór de trouwdatum bij de gemeente zijn ontvangen. 

Getuigen

Voor het huwelijk zijn minimaal twee en maximaal vier getuigen nodig. Getuigen verklaren met hun handtekening dat ze getuige zijn geweest van het sluiten van jullie huwelijk. Zij zijn dus erg belangrijk in een trouwceremonie. Het is verstandig om goed na te denken over de getuigen. Vaak vindt men het een grote eer en blijk van waardering of bevestiging van goede vriendschap als ze jouw getuige mogen zijn. Het wordt zo ook voor deze getuigen een erg speciale dag. De getuigen moeten 18 jaar of ouder zijn. Van de getuigen heeft de gemeente kopieën van geldige legitimatiebewijzen nodig. Als je geen eigen getuigen hebt, kun je de gemeente vragen getugien ter beschikking te stellen. 

trouwen_blaricum

Trouwlocaties

Blaricum:

  • Trouwzaal gemeentehuis

Eemnes:

  • Trouwzaal gemeentehuis
  • De Theetuin Eemnes
  • De Sint Pieterskerk (Het Dikke Torentje)

Laren:

  • Trouwzaal / raadzaal gemeentehuis
  • N.H. Johanneskerk 
  • Singer Museum en Theater
  • Brinkhuis

Trouwambtenaren

Je kunt je voorkeur aangeven voor een trouwambtenaar. De trouwambtenaar verzorgt de ceremonie die bij een huwelijk hoort. Ongeveer twee weken voor de officiële datum maakt de ambtenaar een afspraak met jullie. Tijdens het gesprek bespreek je je persoonlijke wensen rondom de ceremonie. Bij een gratis huwelijk neemt de trouwambtenaar van tevoren geen contact met je op. Er wordt bij een gratis huwelijk geen toespraak gehouden. Er kan een ambtenaar worden benoemd voor één dag. Deze ambtenaar moet al wel beëdigd zijn als trouwambtenaar in een andere gemeente. Informeer bij de ambtenaar burgerzaken naar de procedure hiervoor. 

Kosten huwelijk

Gemeentehuis

Maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur: € 426,00
Op andere tijdstippen in overleg met team Publiek: € 587,50

Bijzondere locatie

Maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur: € 525,00
Tussen 17.00 en 20.00 uur: € 828,00

Overige kosten

Trouwboekje bij gratis huwelijk of een duplicaat: € 21,50
Getuigen van de gemeente bij huwelijk, per persoon: € 72,00
Benoeming beëdigde trouwambtenaar: € 187,00

Let op! De bijzondere locaties brengen je ook een bedrag in rekening. 

Gratis trouwen

Gratis trouwen kan in de gemeente Blaricum op maandag om 10.00 uur. Hiervoor neem je telefonisch contact op met Team Publiek. Je kunt bellen via 14 035. 

Meer informatie over trouwen in de gemeente Blaricum

Gemeentehuis
Kerklaan 16
1261 JB Blaricum
Tel: 14 035
Website: www.blaricum.nl
E-mail: info@blaricum.nl

Veel gestelde vragen over Trouwen in Blaricum

Ja, je mag zelf een trouwambtenaar aanstellen, ook als deze niet uit Blaricum komt. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Geef jullie keuze van de trouwambtenaar tijdig door bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Blaricum.

Als je in het buitenland gaat trouwen, dan moet je bij de terugkomst in Nederland het huwelijk registreren bij de gemeente Blaricum. Verder vraagt het land waar jullie gaan trouwen om bepaalde documenten. Dit verschilt per land. Populaire landen hebben dit allemaal prima geregeld. Bij unieke landen adviseren wij om alle info tijdig op te vragen.

In Blaricum mag je zelf een willekeurige locatie kiezen voor de huwelijksvoltrekking. Deze moet wel aan een aantal eisen voldoen op het gebied van veiligheid, hygiëne, overlast, bereikbaarheid, etc. Kies een trouwlocatie en stel deze voor bij de afdeling burgerzaken.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Utrecht

Volg ons op social media