Trouwen in de gemeente Aalsmeer

Aalsmeer_trouwen

Trouwen begint op z'n mooist toch wel met een huwelijksaanzoek. Maar nu je deze pagina bezoekt is de kans groot dat het aanzoek al achter jullie rug is en dat je nu dus op zoek bent naar nuttige tips en informatie over trouwen... in de gemeente Aalsmeer. Dat houdt in dat tenminste 1 van jullie beiden in de gemeente Aalsmeer woont, óf jullie wonen er niet maar willen wel graag in deze gemeente trouwen. Wij hopen dat we jullie met alle info op deze pagina op weg kunnen helpen!

Jullie huwelijk aanmelden

Het officiële gedeelte van de voorbereiding op de trouwdag begint met "de melding van het voorgenomen huwelijk". Ofwel, het aanmelden van jullie voorgenomen huwelijk bij de gemeente. Deze melding van het voorgenomen huwelijk doe je tegenwoordig bij de gemeente waar jullie gaan trouwen. Woon je dus in Aalsmeer maar vindt het huwelijk plaats in een andere gemeente, dan meld je jullie trouwplannen aan bij die gemeente. Is het andersom... woon je ergens anders maar is jullie favoriete trouwlocatie in de gemeente Aalsmer, dan meld je het huwelijk aan in Aalsmeer.
Enkele jaren geleden was dit het eerste officiële moment in de voorbereiding op de trouwdag... Samen naar het stadhuis om "in ondertrouw" te gaan. Maar tegenwoordig kan dat allemaal online. Niet echt sfeervol dus.   

Voorwaarden om te mogen trouwen

  • Bruid en bruidegom moeten beiden minimaal18 jaar oud zijn.
  • "Logisch": Je mag niet al met iemand anders getrouwd zijn.
  • Familieleden mogen niet met elkaar trouwen, zoals je vader, (klein)dochter, opa of (half)zus.
  • Je mag niet onder curatele staan als je wilt trouwen. Het is wel mogelijk, maar dan moeten jullie toestemming krijgen van de curator of kantonrechter.

Trouwlocaties in Aalsmeer

De gemeente Aalsmeer biedt verschillende bijzondere en sfeervolle trouwlocaties aan. Daarnaast kun je ook trouwen op een andere locatie naar keuze. Er is ontzettend veel mogelijk. Aalsmeer gaat goed met de moderne tijd mee. Je kunt er namelijk elke dag van de week trouwen en zelfs 24 uur per dag. Uiteraard moet je je wel goed laten informeren over de voorwaarden bij afwijkende tijden of dagen. 

Trouwen op een zelf gekozen trouwlocatie

Naast het stadhuis en andere officiële trouwlocaties van de gemeente kun je dus ook zelf een vrije trouwlocatie uitzoeken. Hier zijn maar weinig beperkingen op. Een zelf gekozen trouwlocatie in Aalsmeer moet in ieder geval aan de veiligheidsregels voldoen. Hygiëne is ook belangrijk en ook moet er een kleedruimte zijn voor de trouwambtenaar. 
 

trouwen_in_aalsmeer

Trouwambtenaren in Aalsmeer

Het aanbod van trouwambtenaren is in Aalsmeer ook prima geregeld. Deze "ambtenaren van de burgelijke stand" zijn bevoegd om namens de gemeente huwelijken in Amstelveen te voltrekken. Je mag ook zelf een trouwambtenaar boeken die niet aan de gemeente Aalsmeer verbonden is. Dit moet je dan wel even doorgeven tijdens de aanmelding van het huwelijk. 

Kosten huwelijk

Gemeentehuis

De kosten van het trouwen wisselen overal regelmatig. Hiervoor verwijzen we je dan ook naar de betreffende pagina in de website van de gemeente Aalsmeer

Gratis trouwen

In de gemeente Aalsmeer kun je op maandag- en woensdagochtend om 09.00 gratis trouwen in de spreekkamer van het gemeentehuis. 

Meer informatie over trouwen in de gemeente Aalsmeer

Gemeentehuis Aalsmeer
Drie Kolommenplein 1
1431 LA Aalsmeer
Tel: 0297-387575
E-mail: info@aalsmeer.nl

Leuke adresjes


Boot10.nl

Boot10.nl

unieke feestlocatie op het water
Leintjes.nl

Leintjes.nl

trouwkaarten - tevens ontwerp op maat

Ook interessant


Het decoreren van een bruiloft

Het decoreren van een bruiloft

Ze zegt JA en nu?

Ze zegt JA en nu?

Veel gestelde vragen over Trouwen in Aalsmeer

Je mag in de gemeente Aalsmeer overal trouwen, mits de gekozen locatie voldoet aan een aantal eisen. Veiligheid, hygiëne, goede zeden, geen overlast, parkeergelegenheid, etc. Je moet hiervoor een aanvraag doen bij de gemeente Aalsmeer.

Je bent vrij om te kiezen waar je gaat trouwen. In Nederland of in het buitenland, in Aalsmeer of in een andere gemeente. Is het niet in Aalsmeer dan moet je in die andere gemeente ook de aangifte van het voorgenomen huwelijk doen.

In Aalsmeer mag je ook op zaterdag én zondag trouwen. Dat kan op deze dagen echter niet in het gemeentehuis, maar wel op andere trouwlocaties.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Utrecht

Volg ons op social media