Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

 

De zoektocht naar het trouwpak

 

trouwpak_trouwen

Vrouwen hebben genoeg keuze wanneer het gaat om een trouwjurk. Bij een man lijkt er niet veel keuze te zijn in trouwpakken. Toch is er ook hier een enorm aanbod in. De zoektocht naar een trouwpak is net zo belangrijk als die van een trouwjurk. Als man wil je er immers ook fantastisch uitzien en je familie, vrienden en bruid verrassen. 

 

Wanneer ga je op zoek?

Begin de zoektocht naar het trouwpak op tijd. Zo weet je zeker dat je ook echt het trouwpak hebt dat je wilt. Een indicatie is zo'n drie tot negen maanden van tevoren. Je kunt bij een winkel langs met en zonder afspraak. Een afspraak maken is wel aan te raden omdat je dan zeker weet dat het personeel ook echt tijd heeft. 

 

Wie neem je mee?

Als man mag je natuurlijk ook mensen meenemen om op zoek te gaan naar het perfecte trouwpak. Je verloofde meenemen kan, maar de verrassing is er dan wel af voor je aanstaande vrouw. De verrassing is dan ook op de grote dag zelf groter als je je aanstaande niet mee neemt. Een (schoon)moeder, (schoon)vader of jouw vrienden kunnen waarschijnlijk prima helpen met het uitzoeken. Voor een (schoon)vader of vriend is dit meteen een kans om zelf ook te kijken naar een pak. Al mag dat niet zo mooi zijn als dat van jou natuurlijk! 

trouwkostuum_trouwen

Tips!

* Neem een stukje stof van de bruidsjurk mee naar de afspraak, zo kun je het pak matchen met de jurk.
* Koop alles in één winkel. Dan kun je meteen het algemene plaatje zien en krijg je een beter beeld van hoe goed je eruit ziet op de grote dag.
* Probeer te letten op details. Zo is het mooi als de trouwschoenen en de riem dezelfde kleur hebben. Ook kun je letten op de kleur van de jurk van de aanstaande. 
* Luister naar het personeel in de winkel, zij zijn de expert. Al moet jij het natuurlijk wel mooi vinden! 
* Let op je gewicht na het kopen van het trouwpak. Anders heb je de kans dat het pak niet meer past.
* Het pak kun je het beste vervoeren in een kledinghoes. Zo blijft deze mooi voor de grote dag.