Trouwen? Lees hier wat er allemaal bij komt kijken!

Wat komt er allemaal bij een huwelijk kijken

Heb je trouwplannen? Gefeliciteerd! Nu kunnen jullie beginnen met de voorbereidingen. Een van de belangrijkste dingen die je moet regelen voor de bruiloft is het budget. Hoe groter je je bruiloft viert, hoe duurder het wordt. Een bruiloft met alles erop en eraan kost ongeveer zo’n 15.000 euro. Een beste klap geld wat niet iedereen op zijn of haar spaarrekening heeft staan. Gelukkig zijn er heel wat manieren om genoeg geld bij elkaar te krijgen voor jullie droombruiloft. Denk bijvoorbeeld aan het oversluiten van een goedkope lening. In dit artikel vertellen we je er meer over.  

De financiering van je bruiloft

Hoe je het ook went of keert, een bruiloft kost geld. Hoe meer wensen je hebt, hoe hoger het bedrag zal uitvallen. Wij snappen dat je op bepaalde dingen niet wilt bezuinigen, want als het goed is trouw je maar één keer in je leven. Deze dag moet een dag zijn die je nooit weer vergeet. Een dag met een fantastische locatie, een bijzondere trouwjurk, de lekkerste bruidstaart en ga zo maar door. Wat jullie wensen ook zijn, er moet voldoende geld zijn om van jullie bruiloft een onvergetelijke dag te maken. Hieronder hebben wij een aantal manieren voor je op een rijtje gezet hoe je je bruiloft kunt financieren. Ook geld lenen behoort tot de mogelijkheden. 

Financiering van je bruiloft

Een spaarpotje voor je bruiloft

Een van de fijnste manieren om aan geld te komen, is het sparen van geld. Op dit moment is de rente heel laag, dus daar moet je het helaas niet van hebben. Maar zodra er wat geld over is, kun je dit opzij zetten voor jullie grote dag. Denk aan vakantiegeld, teruggave van de belastingdienst of misschien krijgt één van jullie wel een 13e maand. Dit zijn allemaal extraatjes die je opzij kunt zetten. Ook zou je op bepaalde dingen kunnen bezuinigen zodat je geld overhoudt voor de trouwdag. Bedenk van tevoren wat jullie per categorie ongeveer uit willen geven. Zo heb je een duidelijk spaardoel waar je je dan ook makkelijker aan kunt houden. Een lijst of overzicht hiervan geeft inzicht en duidelijkheid. 

Geld lenen voor je trouwdag

Geld lenen lijkt een flinke stap en dat begrijpen we. Een lening oversluiten is spannend want je moet het uiteindelijk ook weer afbetalen. Je trouwdag is wel één van de mooiste dagen uit je leven, dan wil je toch niet bezuinigen op dingen die jullie bruiloft juist zo speciaal maken. Een lening zorgt ervoor dat jullie extra geld hebben om van jullie bruiloft een onvergetelijke dag te maken. Daarnaast ben je niet meteen al je spaargeld kwijt en hou je dus nog een beetje over voor bijvoorbeeld de huwelijksreis of andere dingen. Je kunt bijvoorbeeld een goedkope lening oversluiten bij Geld.nl. Zij hebben het grootste aanbod leningen en hierbij krijg persoonlijk hulp van een expert. Je ontvangt het bedrag wat er afgesproken is en dit kun je dan vervolgens in je bruiloft steken. Maandelijks lossen jullie dan een deel af. Hebben jullie veel geld cadeau gekregen? Dan zou je dit gld kunnen gebruiken om alvast een deel af te lossen en de rente terug te betalen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op de website van Geld.nl. 

Geld lenen voor de bruiloft

Anderen om hulp vragen

Dit is een niet zo voor de hand liggende manier om aan geld te komen. Mensen vinden het lastig om hulp in te schakelen en zeker voor iets wat in andermans ogen misschien niet per se hoeft. Maar als je nu echt zelf geen mogelijkheid hebt om aan geld te komen, dan zou je je ouders en/of schoonouders om een gunst kunnen vragen. Vroeger betaalden de ouders van de bruid de gehele bruiloft, maar tegenwoordig wordt dat nauwelijks nog gedaan. Toch zijn er veel ouders die hun steentje bijdragen door bijvoorbeeld de trouwjurk te betalen of het bruidspaar een trouwreportage cadeau te geven. Vraag eventueel ook hulp aan je gasten. Zo is het bijvoorbeeld een leuk idee om jullie huwelijksreis cadeau te vragen. Als je iedereen om geld vraagt, hoeven jullie daar in ieder geval niet op te bezuinigen. 

Leuke adresjes

Bruidshuis Elly

Bruidshuis Elly

trouwjurken van diverse topmerken
Fier Bussum

Fier Bussum

geef elkaar het ja-woord op onze intieme trouwlocatie

Ook interessant

Wat moet je allemaal regelen voor een succesvol huwelijk

Wat moet je allemaal regelen voor een succesvol huwelijk

Ze zegt JA en nu?

Ze zegt JA en nu?

De trouwjurk uitzoeken

De trouwjurk uitzoeken
Bezoek ook de website:

Trouwen in Utrecht

Volg ons op social media