Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

 

Het doorpassen van een trouwjurk  

 

trouwjurk_doorpassen_maggie_sottero

 

De trouwjurk is een belangrijk element in de bruiloft. Deze moet er niet alleen fantastisch uitzien, maar moet ook perfect passen. Het is prachtig als een jurk zo mooi past, dat deze speciaal voor jou gemaakt lijkt. Het doorpassen van een trouwjurk is daarom erg belangrijk. Na het kiezen van een jurk begint dit belangrijke proces. 

 

Afvallen of zwanger?

Als je wilt afvallen, is het goed om dit aan te geven bij het kiezen van de bruidsjurk. Een winkel zoals Honeymoon Shop Bruidsmode kan hier dan rekening mee houden. Vaak kiezen ze ervoor om het op maat maken te doen als jij op jouw streefgewicht zit. Ook met zwangerschap kan een bruidswinkel rekening houden, ze kiezen er dan vaak voor om het op maat maken tot vlak voor de bruiloft uit te stellen.

 

trouwjurk_doorpassen

 

De eerste doorpas

Je hebt de perfecte jurk gevonden, deze is besteld en jouw maat is binnen. Een goede bruidswinkel nodigt je dan uit voor de eerste doorpas. Je past de jurk aan, deze kan al perfect zijn, maar er zijn vaak toch een paar kleine aanpassingen nodig. Een coupeuse spelt daarom de jurk af. Zo weet ze wat er veranderd moet worden. 

De tweede doorpas

Nadat de jurk op maat gemaakt is, mag je hem nog een keer passen. Over het algemeen past de jurk dan goed, toch kan er iets veranderd zijn. Dan is het belangrijk dat de jurk nog een keertje op maat gemaakt wordt. Een goede bruidshop, zoals Weddings, laat je dan nog een keertje langskomen. Zo weten ze zeker dat de jurk perfect past.

trouwjurk_doorpassen_ladybird

 

Blijven passen

Jouw trouwjurk is eindelijk op maat gemaakt. Hij zit als gegoten. Het geweldige gevoel dat dit jou geeft, wil je graag behouden. Daarom is het verstandig om de jurk nog een paar keer aan te passen. Dit doe je natuurlijk in het geheim en hoeft eigenlijk alleen in de laatste weken voordat je gaat trouwen. Zo weet je zeker dat de jurk nog past en kun je deze eventueel nog op maat laten maken. Dit zorgt ervoor dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan op jouw grote dag.