Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

Waar moet je op letten bij het kopen van een bruidsjurk

Voordat we je een aantal praktische tips gaan geven over het kopen van de bruidsjurk, willen wij je graag eerst een tip geven die van toepassing is op de gehele voorbereiding op jullie trouwdag en dus niet alleen op de aanschaf van de bruidsjurk: Geniet vooral van de gehele voorbereiding op het trouwen. Het is namelijk een eenmalige aanloop naar 1 van de mooiste dagen van je leven. 

trouwjurk_kiezen_waar_let_je_op

De zoektocht naar jouw droomjapon

Voordat je een bruidsjurk gaat aanschaffen, moet je eerst letten op bepaalde omstandigheden: In welk seizoen ga je trouwen, wordt het een buitenbruiloft of binnen in een hippe feestzaal of juist een landelijke locatie, kies je voor een thema bruiloft, komt er een dresscode… Allemaal zaken die je kunt laten meewegen bij het kopen van jouw droomjapon!

Sfeer proeven via internet

Uiteraard kun je je eerst gaan oriënteren op het internet. Je komt zo ook heerlijk in de stemming bij het zien van al die mooie trouwjurken. Hou er echter wel rekening mee dat een bruidsjurk bij iedereen anders kan uitvallen. Mocht je dus in dit voortraject al een favoriete trouwjurk vinden, focus je dan niet alleen op deze ene jurk, want je moet weer van voor af aan beginnen als blijkt dat dit toch niet jouw droomjapon blijkt te zijn.

Afspraak maken bij een bruidsmodewinkel

Een bruidsjurk kopen doe je niet via internet. Uiteraard moet je verschillende jurken kunnen passen. Ook ben je een flinke dosis advies nodig van de specialisten in een bruidsmodewinkel en de service voor aanpassingen en verstelwerk door ervaren stylistes. Maak dan ook tijdig een afspraak bij de bruidsmodewinkel waar jij een goed gevoel bij hebt.

bruidsjurk_kiezen_waar_let_je_op

Wie neem je mee?

Iets waar je zeker rekening mee moet houden bij het maken van een afspraak voor het kopen van een  trouwjurk is het aantal personen waarmee je naar de bruidsmodewinkel gaat. Selecteer 2 á 3 familieleden of vriendinnen die jouw smaak en stijl goed kunnen inschatten. Tevens is het erg belangrijk dat zij niet alleen kijken met hun eigen smaak maar zich vooral in jou proberen te verplaatsen. Als dat allemaal lukt dan heb je zeker het juiste gezelschap gekozen bij het kopen van jouw bruidsjurk.

Hoelang van te voren moet je de bruidsjurk kopen

Er zijn op het internet veel getallen te vinden die verwijzen naar de periode tussen het kopen van de bruidsjurk en de trouwdag. 8 tot 12 maanden wordt het meest geadviseerd. Maar als je al vroegtijdig een bruidsmodewinkel hebt geselecteerd, dan kun je ook even contact met hen opnemen en vragen wat voor hun de ideale periode van voorbereiding is. En als je dan toch contact hebt, kun je maar beter direct een afspraak maken. Veel succes en vooral ook veel plezier!