Instagram Pinterest Facebook Twitter
Trouwen in Medemblik


Gaat u trouwen? Gefeliciteerd! Inwoners van Nederland die 18 jaar of ouder zijn en in een gemeente staan ingeschreven, kunnen in principe in Nederland trouwen of hun partnerschap laten registreren.

Bent u van plan een huwelijk aan te gaan of uw partnerschap te laten registreren? Dan moet u daarvan aangifte doen bij de afdeling burgerzaken van de gemeente waar u ingeschreven staat. De aangifte van een huwelijk of geregistreerd partnerschap vindt plaats op afspraak van maandag t/m vrijdag. Voor u aangifte gaat doen, is het raadzaam te informeren of u over alle papieren beschikt en of die in orde zijn. Het eerste is van groot belang als u buitenlandse documenten nodig hebt en/of als u buiten Nederland woont of hebt gewoond.

Als u buiten Nederland woont en in Nederland wilt trouwen, dan is dat mogelijk als één van beide partners de Nederlandse nationaliteit heeft. U kunt uitsluitend aangifte doen in Den Haag.

Trouwlocaties
- Gemeentehuis in Wognum
- Oude gemeentehuizen van Medemblik en Wervershoof
- De NH kerken te Midwoud, Oostwoud, Hauwert, Andijk, Sijbekarspel, Benningbroek, Abbekerk, Twisk en Wognum
- Restaurant Meijer's in Andijk
- Molen 'De Hoop' te Wervershoof
- Het Groene Kerkje in Lambertschaag
- Robacher's Watermolen in Hauwert
- Twiskerslot in Twisk
- Museumstoomtram in Twist en Opperdoes
- Zeilschip Anna van Nieuwkoop in Medemblik
- Bonifaciuskerk in Medemblik
- Kasteel Radboud in Medemblik
- Restaurant 1619 Eten & Drinken in Andijk

Vrije trouwlocaties
Onder voorwaarden is het ook mogelijk een huwelijk /partnerregistratie in de gemeente Medemblik te laten voltrekken/registreren op een locatie die u zelf uitkiest. In dit document staan de citeria voor het toelaten van een locatie als trouwlocatie. Als u interesse heeft in een eigen locatie, dan kunt u gebruik maken van het aanvraagformulier op onze website: www.medemblik.nl.

Trouwambtenaren (buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand)
De gemeente Medemblik heeft 21 buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand die huwelijken en geregistreerd partnerschappen voltrekken. De kosteloze huwelijken en geregistreerde partnerschappen worden door medewerkers van de burgerlijke stand voltrokken. Bij het bespreken van uw huwelijk bij de afdeling burgerlijke stand kunt u een voorkeur aangeven van drie trouwambtenaren. Onze voorkeur gaat er naar uit dat u eerst contact opneemt met de gemeente alvorens u contact opneemt met de beoogde babs. Wij houden zoveel mogelijk rekening met uw voorkeur, maar wij wijzen de definitieve trouwambtenaar toe. Wij wijzen u er op dat alle formele zaken rond het huwelijk door de afdeling burgerlijke stand worden afgehandeld. U kunt uitsluitend over de inhoud van de toespraak zelf contact opnemen met de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, nadat u van ons hebt gehoord welke trouwambtenaar uw huwelijk zal voltrekken.

Trouwtarieven
De voltrekking van huwelijk/geregistreerd partnerschap van ma t/m vr van 9.00 - 17.00 uur: € 326,40
Op zaterdag van 9.00 - 17.00 uur: € 433,50
Maandag t/m zaterdag van 17.00 - 21.00 uur: € 612,00 (niet in gemeentehuizen)
Op zondag van 9.00 - 21.00 uur: € 612,00 (niet in gemeentehuizen)

Extra kosten eigen trouwlocatie: € 200,00

Overige kosten
Huwelijks/geregistreerd parnerschapsboekje:
Gekalligrafeerd: € 40,80
Getypt: € 30,60
Bijschrijven kind in gekalligrafeerd trouwboekje: € 3,06

Gratis trouwen
Kosteloos trouwen of partneren kan in de trouwzaal van het gemeentehuis op maandag en donderdagochtend om 9.30 uur. Per keer kan één huwelijk of geregisteerd partnerschap plaatsvinden. Er zijn maximaal 10 gasten welkom inclusief bruidspaar en getuigen. Het is een korte en zakelijke plechtigheid.

Meer informatie over trouwen in de gemeente Medemblik
Bezoekadres gemeentehuis
Dick Ketlaan 21
1687 CD Wognum
Tel: 0229 85 60 00
Website: www.medemblik.nl
E-mail: info@medemblik.nl