Bruidsmode
Trouwvervoer
Feestlocaties
Trouwlocaties
Fotografen
Trouwfilm
Trouwkaarten
Bedankjes
Trouwpak
Trouwringen
Bruiloftmuziek
Partyschepen
Trouwambtenaar
Bruidstaart
Bruidsboeket
Beauty
Catering
Sfeermakers
Partyverhuur
Vrijgezellenfeesten
Weddingplanner
Huwelijksnacht
Bruidsduiven
Bruidskapsel
bruidsaccessoires
Voltrekking-Zegening
Trouwen in de gemeente Blaricum

Als u wilt trouwen in Blaricum dan moet u hiervan eerst aangifte doen. De aangifte is het moment waarop de ambtenaar van de burgerlijke stand controleert of u kunt en mag trouwen. Een ander woord hiervoor is in ondertrouw.

Aangifte voor een huwelijk dient u te doen in de gemeente waar u woont of waar één van beide woont. Als u beiden niet in Nederland woont maar één van u wel de Nederlandse nationaliteit bezit dient u in de gemeente Den Haag  aangifte te doen. Volgens de wet dient de ondertrouw minimaal veertien dagen voor het huwelijk plaats te vinden. De ondertrouw is een jaar geldig.
De ondertrouw kan alleen na afspraak op het BEL kantoor, Zuidersingel 5 te Eemnes.

U kunt zelf de datum, het tijdstip en de gemeente kiezen waar en wanneer u wilt trouwen. Samen met de ambtenaar kunt u uw wensen voor de dag bespreken.

Trouwlocaties in Blaricum:
- De trouwzaal van het gemeentehuis
- De boerderij van Calis

De dagen waarop de voltrekking van een huwelijk kan plaatsvinden zijn:
maandag t/m vrijdag vanaf 09.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag om 11.00 en 12.00 uur.

Voorwaarden
U kunt een huwelijk aangaan als u:
meerderjarig bent (18 jaar of ouder); tenzij de vrouw zwanger is, dan is de leeftijdsgrens 16 jaar; in dit geval is altijd de toestemming van de ouders en een verklaring van een arts nodig is het kind al geboren dan dient de geboorteakte van het kind te worden overlegd;
niet reeds gehuwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft;
niet te nauw verwant bent; broers en zussen mogen niet met elkaar trouwen, neven en nichten wel;

Wat hebt u nodig als u wilt gaan trouwen
Geldig paspoort of identiteitskaart van beiden. Een kopie is niet toegestaan. Bent u in Nederland geboren en heeft u daar altijd gewoond dan volstaat het paspoort of de identiteitskaart en hebt u geen andere documenten nodig.

Een recent afschrift van de geboorteakte van u of u partner als de gegevens van uw geboorteakte niet eerder in een gemeentelijke basisadministratie (GBA) zijn opgenomen. Dit is bijvoorbeeld het geval als u in het buitenland geboren bent en u voor de GBA nog geen akte hebt getoond. Deze geboorteakte dient voorzien te zijn van een apostille of legalisatie. Voor de juiste legalisaties kunt u contact opnemen met de afdeling burgerzaken.

Verklaring van burgerlijke staat (ongehuwd verklaring of verklaring niet meer gehuwd zijn na ontbinding van een eerder huwelijk of partnerschap) vanuit het buitenland als een van de partners niet in Nederland staat ingeschreven. Een verklaring burgerlijke staat is ook nodig als één van de partners zich onlangs heeft gevestigd vanuit het buitenland of tijdens de meerderjarigheid door vertrek naar het buitenland uitgeschreven is geweest uit de GBA.

Als u eerder getrouwd bent geweest of een geregistreerd partnerschap hebt gehad in het buitenland en dit rechtsfeit nog niet in de GBA is opgenomen: bewijs van ontbinding van dit eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Welk document uw echtscheiding aantoont verschilt per land. Het kan gaan om een buitenlands onherroepelijk vonnis van de rechtbank. Bij overlijden toont u de buitenlandse overlijdensakte van uw eerdere echtgenoot/echtgenote of partner.

Indien een of beide huwelijkspartners niet de Nederlandse nationaliteit bezit: verklaring vreemdelingendienst. Deze verklaring moet vooraf door de aanstaande huwelijkspartner met de niet-Nederlandse nationaliteit worden aangevraagd. De vreemdelingendienst stuurt de M46 rechtstreeks naar de ambtenaar van de burgerlijke stand.
Indien één of beide partners die een huwelijk willen aangaan niet de Nederlandse nationaliteit bezit een document waaruit de verblijfsrechtelijke positie van de niet-Nederlandse partner blijkt.
Gegevens van de getuigen en een kopie van een geldig paspoort of identiteitskaart van de getuigen. Er dienen minimaal 2 en maximaal 4 getuigen per huwelijk aanwezig te zijn. Dit kan alleen als je 18 jaar of ouder bent.

Daarnaast kunnen, afhankelijk van de situatie, ook andere bescheiden noodzakelijk zijn. De ambtenaar van de burgerlijke stand kan u er meer over vertellen.

De wachttijd voor de ondertrouw is 14 dagen.

Kosten
Huwelijksvoltrekking/partnerschapregistratie trouwzaal: € 310,00
(ma/vr 9.00-17.00 uur)
Maandag om 10.00 uur (ook voor omzetting): gratis
Overige tijden i.o.m. ABS: € 515,00
Aangewezen bijzondere locatie zaterdag: € 730,00
Aangewezen bijzondere locatie maandag t/m vrijdag: € 415,00
Geen bijzondere locatie: € 450,00
Geen bijzondere locatie zaterdag: € 730,00
Omzetting partnerschap in huwelijk: € 360,00
Getuige gemeente: € 30,00
Benoeming BABS (beëdigd en benoemd andere gemeente) voor één dag: € 150,00

Afzeggen huwelijk/partnerregistratie (binnen 3 weken): € 50,00
Niet nakomen gemaakte afspraak: € 50,00
Bewijs huwelijksbevoegdheid: € 21,20

Trouwboekje: € 17,50
Duplicaat trouwboekje: € 17,50
Kalligraferen: € 26,50
Bijschrijven kalligraferen: € 37,00

Tarieven zijn exclusief uittreksels

Meer informatie over trouwen in de gemeente Blaricum
Gemeentehuis
Kerklaan 16
1261 JB Blaricum
Tel: 14 035
Website: www.blaricum.nl
E-mail: info@blaricum.nl

Twitter Trouwen in Twitter trouwennieuws Facebook Blog logo

bijzonderetrouwringen_trouwringen.jpg Noord-Holland
kaartje2go_banner_trouwkaarten_friesland.jpg Noord-Holland
trouwshoppen_banner_trouwen.jpg Noord-Holland
trouwringen24_banner_trouwringen.jpg Noord-Holland